Deze keukentrends smaken naar meer!

Huis
Keukentrend 2021: Marmer & Metallic.
Keukentrend 2021: Marmer & Metallic. (((Foto: Mandemakers)))

Voor wie van koken , lekker eten en gezelligheid houdt, is de keuken het middelpunt in huis. De keuken van nu loopt naadloos over in de living, waardoor koken, eten en genieten samenkomen.

TREND: ZWARTE KEUKEN

Zwart laat zich makkelijk combineren met andere materialen. Zo combineer je een zwarte kastenwand eenvoudig met een wit eiland of met een lichter werkblad om de keuken wat meer lucht te geven. Zo creëer je met twee simpele aanpassingen een compleet andere keuken. Ook zwarte accenten zijn prachtig in de keuken! De zwarte keuken past in verschillende interieurs en is door de juiste combinatie van materialen stoer, luxueus en zelfs industrieel. Kies voor een compleet zwarte keuken, ga voor zwarte accenten of bijvoorbeeld voor een zwart kookeiland in een ruimte die verder licht is. Een donkere keuken is bij uitstek geschikt om helemaal eigen te maken. We sommen een paar combinaties op.

Stijl modern: volledig greeploos en matzwart met een toon op toon werkblad in hetzelfde materiaal. 

Stijl luxueus? Ga voor een strak zwart front of een kaderfront met messing elementen en een marmer werkblad of een werkblad in marmertekening. De combinatie oogt lekker luxe.

Stijl landelijk modern: een zwarte keuken met een werkblad met kader, gecombineerd met vitrine en open kast elementen.

TREND: MARMER & METALLIC

Marmer in huis! De keuken krijgt een luxe uitstraling met een werkblad, fronten of achterwand van marmer oogt lekker luxe. Je creëert dit effect ook als je een materiaal gebruikt dat op marmer is geïnspireerd. Denk aan keramiek, composiet of kunststof met een geaderde tekening. Omdat marmer een basic materiaal is, past het in iedere woonstijl. Sylingtip: leef je uit met mooie marmeren accessoires en keukengerei. Het aanbod is reuze: van snijplanken en taartplateaus tot zeepbakjes en -pompjes. Messing is ook zo’n eyecatcher die de keuken een vleug glamour geeft. Het materiaal messing zie je vaak terug in kranen, spoelbakken en grepen, maar ook keukenkasten en fronten worden steeds vaker uitgevoerd in een metallic look. Heb je een greeploze keuken? Kies dan voor een greeplijst in een metaaltint.

Kijk voor meer inspiratie op www.mandemakers.nl 

Kijk ook voor meer woonideeen op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Keukentrend 2021: Zwarte keuken.