Prova Reiniging: ook dé specialist in regio Amsterdam!

Huis
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Naarmate de zomer nadert gaan steeds meer mensen op hun vrije dagen in de tuin aan de slag. Plantjes worden gepoot, het gras gemaaid en het onkruid gewied. Nu de zon ook steeds vaker schijnt, valt al het vuil rondom de buitenzijde van je woning meer op. De groene aanslag op de buitenmuren bijvoorbeeld, is in de regenachtige maanden minder opvallend. Nu de zomer nadert, wil je die toch wel graag schoon hebben. Daarom is het nú de tijd om je gevels te gaan reinigen. De specialisten van Prova Reiniging helpen jou met het onderhoud van je gevels!

Gevel reinigen door Prova Reiniging, waarom dan?

Gevel reinigen is een dankbare taak. Een vuile gevel kan ontzettend veel oorzaken hebben. Denk aan een groene aanslag door regen, een witte aanslag door de uitbloei van kalk bij bakstenen of een zwarte aanslag door fijnstof in de lucht. Om welke reden je gevel ook vervuild is, het is altijd belangrijk om hem te reinigen. De gevelreiniging zorgt voor een betere uitstraling van je woning, het verlengt de levensduur van de buitenmuren en het voorkomt schade op de lange termijn. Heb je je gevels in 2021 nog niet gereinigd? Vraag Prova dan voor de gevelreiniging 2021 om hulp!

Hoe reinigt Prova Reiniging mijn buitenmuren?

Er bestaan verschillende reinigingsmethoden. Denk aan stoomreiniging, hogedrukreiniging, stralen of chemisch reinigen. Welke methode voor jouw buitenmuren geschikt is, hangt volledig af van het type vuil. Reiniging met de hogedrukspuit en met stoom ben je vast al weleens tegengekomen. Die methode wordt meestal ingezet om groene aanslag te verwijderen. Maar hoe zit dat met chemisch reinigen?

Chemisch reinigen als reinigingsmethode

Chemisch reinigen wordt enkel ingezet om aanslag van uitlaatgassen of verfresten van de gevel te verwijderen. Bij chemisch reinigen reinigt Prova de gevel met een hogedrukspuit, maar voegt daar ook een chemisch middel aan toe. Geen zorgen, dat heeft geen effect op het milieu. Het afvalwater wordt namelijk opgevangen in grote bakken, wat betekent dat het chemische water niet in de natuur terecht komt! Het is wel verstandig om het chemisch reinigen over te laten aan professionals. De kans op schade is namelijk groter dan bij een ‘normale’ hogedrukreiniging!

Aanslag voorkomen

Uiteraard wil je niet ieder jaar je gevels opnieuw moeten reinigen. Daar heeft Prova een oplossing voor. Na de reiniging kun je ervoor kiezen om de gevel te laten impregneren. Deze impregneerlaag zorgt voor een bescherming tegen uitlaatgassen, schimmel, groene aanslag én hij wordt vochtafstotend. Een ander voordeel van impregneren, is dat het direct bijdraagt aan de isolatiewaarde van je woning! Prova Reiniging opereert in heel Nederland, waaronder in Amsterdam. Wij helpen je graag bij het gevel onderhoud!