Een nieuwe boxspring kopen? Wij geven je 4 tips!

Huis
Hoe weet je of je een goede boxspring koopt?
Hoe weet je of je een goede boxspring koopt? (Foto: Adobe Stock)

Zoek je een nieuw bed? En heb je een voorkeur voor een boxspring? Dat snappen we. Een boxspring is namelijk hoger, waardoor je makkelijker uit bed kunt stappen. Ook kun je het helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Maar waar moet je eigenlijk op letten om straks lekker te kunnen slapen? En ga je voor een verstelbare boxspring, of liever niet? Wij geven je 4 tips.

  1. 1. Let op holle ruimtes

Je kunt het aan de buitenkant vaak niet zien. Maar wist je dat veel boxsprings worden opgevuld met goedkopere materialen? Dit doen ze bijvoorbeeld met bonellveren of harde pocketveren. Maar als je een nieuwe boxspring koopt dan wil je natuurlijk wel kwaliteit.

Maar hoe weet je dat of je een goede boxspring koopt? Wanneer je kiest voor een goede boxspring zit er in de holle ruimte een extra zachte schouder- en heupzone. Zo krijgt je lichaam de ondersteuning die het nodig heeft. Vraag dus bij de beddenspeciaalzaak na of jouw gekozen boxspring hieraan voldoet.

  1. 2. Het formaat en de kleur kiezen

Meet van te voren op hoe groot je nieuwe boxspring maximaal mag zijn. Vaak heb je een ruime keuze aan formaten, dus het scheelt als je van te voren exact weet wat de afmeting moet zijn. Zo kom je niet voor de verrassing te staan dat het bed niet past.

En weet je al welke kleur de nieuwe boxspring moet zijn? Bij beddenspeciaalzaken heb je vaak een ruimere keuze dan bij andere winkels. Je kunt daarom beter van te voren alvast bedenken welke kleur mooi staat in de slaapkamer. Als je twijfelt, dan kan de adviseur natuurlijk met je meedenken. Maak dan eventueel ook wat foto’s van je slaapkamer, zodat hij een beter beeld van de ruimte krijgt. 

  1. 3. Maak het plaatje compleet

We raden je aan om niet alleen een nieuwe boxspring te kopen, maar ook direct een nieuw matras. Zo weet je zeker dat je nieuwe boxspring ook echt lekker ligt. Test van te voren of het matras comfortabel ligt op de boxspring die je gaat kopen. Op deze manier ligt je nieuwe bed heerlijk en word je uitgerust wakker.

  1. 4. Maak een toekomstbestendige keuze

Weet je al of je voor een hoog laag boxspring gaat? Of ga je toch liever een boxspring zonder deze functie? Wanneer je moeite hebt om uit bed te stappen, of als je dit in de nabije toekomst verwacht, dan raden we je aan om voor een hoog laag boxspring te gaan. Ook als je het fijn vindt als je bijvoorbeeld rechtop in bed kunt zitten, is dit de beste keuze.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)