5 tips om de logeerkamer in te richten

Huis
Hoe richt je de logeerkamer zo gezellig mogelijk in?
Hoe richt je de logeerkamer zo gezellig mogelijk in? (Foto: Unsplash)

Heb je een kamer over in je (nieuwe) woning? Dan is het handig om hier een logeerkamer van te maken. Vrienden en familie zullen ongetwijfeld regelmatig willen blijven slapen. Hoe richt je de logeerkamer zo gezellig mogelijk in? Wij geven tips!

Logeerkamer inrichten: 5 tips

Alles valt of staat met een lekker bed. Ga dus niet voor te goedkoop, want dan is de kans groot dat de vering en ligging slecht is. Het gevolg: je gasten zullen niet graag bij je blijven slapen!

Daarom een tip: ga voor een mooie slaapbank. Ontdek bijvoorbeeld de modellen van Lumz of Ikea. Maak het bed compleet met mooi en duurzaam bedtextiel. Zorg dat het logeerbed altijd netjes is opgemaakt; dan zullen jouw gasten zich gelijk thuis voelen!


Een ruime kast 

Een ruime kast is een must in élke logeerkamer. Het is belangrijk dat de logé al zijn spullen hierin kwijt kan, zoals jassen, schoenen, kleding en toiletartikelen. Ga voor een mooie kast met zowel ruimte voor kledinghangers als lades. Tip: gebruik de helft van de ruimte voor je eigen artikelen. Wel zo handig! 


Koffiecorner

Een gezellige ‘koffiecorner’ mag niet ontbreken! Zo’n corner bevat twee lekker zittende stoelen en een bijzettafeltje, waar je koffie of thee kunt neerzetten. Richt de tafel in met een ‘herfsttafereeltje’. Dit zijn paar mooie kaarsen (tip: goud, oranje en bruin) en een vaas met prachtige herfstbloemen.

Accessoires

Maak het geheel af met mooie accessoires. Denk aan een wandlamp, een nachtkastje, een nachtlampje, mooie gordijnen en posters aan de muur. Jouw logeerkamer is ready to use!


Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!