Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Interieurtip van Suus: keuken make-over

Huis

Even voorstellen: Susan Rietveld, interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je de keuken een make-over geeft!

Susan: “Een nieuwe keuken is een grote uitgave. Wat doe je als je geen grote uitgave kunt doen? Er zijn gelukkig veel leuke én simpele mogelijkheden om je keuken een budgetvriendelijke make-over te geven. Je kunt de keuken bijvoorbeeld laten wrappen, spuiten of schilderen. Dit kost een fractie van het bedrag dat je uitgeeft aan een nieuwe keuken. Maar je kunt bovenstaande dingen natuurlijk ook zelf doen! Er zijn op internet talloze filmpjes te vinden over hoe je zelf de keuken wrapt of schildert.


Beeld: Stuff&Styling

Ik heb deze keuken een make-over gegeven. De keuken miste voornamelijk sfeer door de vele witte tegels, dus daar moest zeker iets mee gebeuren. Ik heb de wandtegels niet verwijderd, maar hier bamboetegels overheen geplakt. De vloer kreeg een PVC-look, de bovenkastjes zijn verwijderd en er werd een nieuwe afzuigkap opgehangen. Ik heb alleen de houten deurtjes geschilderd, de andere deurtjes vond ik erg mooi. Een blauwachtige marmerlook is weer helemaal in!


Beeld: Stuff&Styling

Verder kreeg de keuken glad stucwerk op het plafond en een nieuwe achterwand met een kunststofplaat. Er is tegenwoordig veel keuze in dit soort platen, bijvoorbeeld met een marmerlook of steenlook en in diverse kleuren. Ik heb de plaat voor dit project heel eenvoudig online besteld. Vaak kun je ook een sample bestellen zodat je vooraf precies weet wat je krijgt.

Dit is weer een mooi voorbeeld waarmee ik laat zien dat je door maar een paar dingen aan te passen, een totaal andere sfeer creëert!”

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Afbeelding
Zó creëer je meer licht in huis Accessoires 29 jun, 10:00
Afbeelding
Zó bescherm je het huis tegen inbraak Huis 28 jun, 10:00
Afbeelding
Woontrend: terrazzo Huis 27 jun, 10:00
Afbeelding
Zó houd je de bodem van de tuin gezond Tuin 25 jun, 10:00
Afbeelding
Maak je huis klaar voor de zomer: 5 tips Huis 24 jun, 10:00
Afbeelding
Dít kost een hybride warmtepomp Duurzaam 23 jun, 12:00
Afbeelding
Lekker loungen met déze tuinmeubels Tuin 22 jun, 12:00
Afbeelding
Interieurtip van Suus: keuken make-over Huis 21 jun, 12:00
Afbeelding
Woontrend: de lamp in de spotlight Huis 20 jun, 10:00
Afbeelding
Deel de make-over van je huis! Huis 18 jun, 15:00
Afbeelding
Tips om een studio leuk én praktisch in te richten Huis 17 jun, 10:00
Afbeelding
Ontdek duurzaam wonen in een camper Duurzaam 16 jun, 10:00
Afbeelding
Maak strijken weer leuk! Accessoires 15 jun, 14:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.