Interieurtip van Suus: seizoenswisseling

Huis
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je het interieur herfstproof maakt!

Susan: “We hebben weer een seizoenswisseling. Hebben jullie dan ook de neiging om je interieur hierop aan te passen? Ik wel!

In de zomer is mijn interieur erg gericht op buiten, licht en ruimte en style ik de tuin. Nu, in de herfst, richt ik me weer op binnen, warmte en gezelligheid. Hoe kun je je interieur met minimale middelen aanpassen en meegaan in een herfststijl? Ik geef je wat tips:

Met styling kun je door kleine aanpassingen een totaal andere sfeer creëren. Denk aan dekentjes, kussens, iets anders aan de muur, nieuwe kaarsen en andere accessoires. 


Beeld: Stuff&Styling

Als je houdt van grote veranderingen kun je eens kijken naar de opstelling. In de zomer heb je veel contact met buiten en is je opstelling tuingericht. In de herfst is alles meer naar binnen gericht. Tip: zet die bank eens voor de schuifpui of openslaande deuren, zodat je zicht gericht is op de houtkachel of open haard. Of zet de eettafel op een prominentere plek neer. Maak het de ‘centerpiece’ van de ruimte voor alle gezellige avonden met langer natafelen en een spelletje.

Wil je nog een stap verdergaan? Dan kun je ook de kleuren op de wand nog aanpassen aan het seizoen (zie de herfstkleurenkaart). Jammer dat de zomer voorbij is? Ik vind het eigenlijk wel heerlijk om het binnen weer gezellig te maken!”


Een knus interieur. Beeld: Stuff&Styling

Meer inspiratie? Yes please!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!