Dé slaapkamertrends van 2023: fris & zacht

Huis
Van ton-sur-ton tot slimme opbergoplossingen: dit zijn de slaapkamertrends van 2023!
Van ton-sur-ton tot slimme opbergoplossingen: dit zijn de slaapkamertrends van 2023! (Foto: Adobe Stock)

Wat zijn de slaapkamertrends van 2023? De slaapkamer is soms nog het ondergeschoven kindje van het interieur. Zonde, want slapen in stijl komt je nachtrust ten goede. Laat je inspireren door deze trends en maak er een droomslaapkamer van! 

In 2023 zijn er verschillende trends voor de slaapkamer. En mooi dat ze zijn! Zo is minimalisme een echte trend. Ook een natuurlijke inrichting zie je veel momenteel. Denk aan natuurlijke kleuren en pastellen.


Slaapkamertrends 2023 in beeld

Dit jaar zie je minimalisme terug in de inrichting van slaapkamers. En net zoals het bij de rest van het interieur het geval is, blijft dit voorlopig nog wel even. Wat minimalisme nu precies inhoudt? Je bereikt minimalisme door weinig spullen in een slaapkamer te gebruiken. 

Ga voor slimme opberglossingen. Veel slaapkamermeubels worden ontworpen met opbergruimte of om spullen uit het zicht te houden. Denk aan een hoger bed met opslagmogelijkheid eronder of een hoofdeinde waar kastjes in geïntegreerd zijn.  


Beeld:  Adobe Stock

Slaapkamertrends 2023

Naast weinig spullen en slim opbergen bereik je minimalisme ook door een eenkleurig schema aan te houden, oftewel ton-sur-ton. Dit is een kleurschema van verschillende tinten van dezelfde kleur. Denk aan een slaapkamer in verschillende tinten blauwgrijs of roze. Daarmee creëer je rust zonder dat het saai wordt. Integendeel! Je blijft weg van een saaie slaapkamer door het combineren van materialen, structuren én tinten. 

Natuurlijke tinten staan centraal

Als je het hebt over kleur voeren zachte en natuurlijke tinten dit jaar de boventoon, zoals grijsgroen en aardetinten. Daarnaast zijn ook warme neutrale tinten in opkomst. Datzelfde geldt voor tinten van roze, zoals aubergine en koraal. Steeds meer verven worden duurzaam geproduceerd. Ze passen perfect in de slaapkamer! En vlak trouwens de pasteltinten niet uit. Een fijne, frisse tegenhanger bij naturellen én perfect te combineren.  

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!