Interieurtip van Suus: groene oase

Huis
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je van een open trap een groene oase maakt! 

Susan: “Mijn opdrachtgever wilde graag meer groen in huis. Meer planten en het liefst een binnentuin. De open trap was een doorn in haar oog, ze wist niet wat ze ermee moest en de trap was nodig aan een renovatie toe. Deze twee wensen heb ik samengevoegd en letterlijk én figuurlijk een “groene trap” gerealiseerd. 


Beeld: Stuff&Styling

Je kunt iets maskeren als je het niet mooi vindt, of je doet het tegenovergestelde en maakt er een eyecatcher van. Voor deze opdrachtgever deed ik het laatste. De trap, de wanden en zelfs de trapleuning zijn in dezelfde kleur geschilderd. Zo ontstaat er een groen blok en wordt de trap een afgescheiden onderdeel van de rest van de woonkamer. Dit geeft het gevoel van een binnentuin; de planten maken het geheel af. 

Onder de trap staat een plantentafel (een plank op wielen), geschilderd in dezelfde kleur als de trap en de wanden. De plantentafel kun je makkelijk wegrijden om onder de trap schoon te maken. Aan de trap en de wand hangen planten om er écht een binnentuin van te maken. Bij de presentatie was de opdrachtgever super enthousiast, maar toen kwam de uitvoering. 

Na de eerste streek groen op de muur sloeg de twijfel toe… “Jemig, dit is wel een heftige en donkere kleur”, vertelde ze. Ik heb haar door dit proces heen gecoacht. Het is namelijk altijd schrikken als je met kleur gaat werken. Mijn tip is: zet door, maak het eerst af. Je huis voelt anders aan door kleur, hier moet je aan wennen, je kunt het resultaat pas echt beoordelen als het hele plaatje compleet is. 

Durf jij zo’n statement te maken?”


De opdrachtgever vond de kleur eerst te donker. Beeld: Stuff&Styling


Gaandeweg kwam het mooie resultaat naar voren. Beeld: Stuff&Styling


Een groene oase in de huiskamer. Beeld: Stuff&Styling


Een échte eyecatcher! Beeld: Stuff&Styling

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!