Nieuwe badkamer: dít is hoeveel het kost

Huis
Bij elke aanpassing komen kosten kijken.
Bij elke aanpassing komen kosten kijken. (Foto: Adobe Stock)

Hoeveel kost een nieuwe badkamer? Als je een kleine, oudbollige badkamer hebt is het fijn om deze een upgrade te geven. Maar: hoeveel geld ben je hier gemiddeld aan kwijt? Je leest het in dit handige overzicht. 

Of je nu een compleet nieuwe badkamer aanschaft of kiest voor renoveren: bij elke aanpassing komen kosten kijken. Hoeveel geld je uiteindelijk kwijt bent ligt aan verschillende factoren. 

Hoeveel kost een nieuwe badkamer?

Ten eerste: ga je voor een nieuwe badkamer of kies je voor renoveren? Soms is renovatie al voldoende, bijvoorbeeld door de tegels en wasbak te vervangen. Dit scheelt al in de kosten. Gemiddeld ben je voor een nieuwe badkamer tussen de 9.000 en 13.000 euro kwijt. 

nieuwe badkamer kosten nieuwe badkamer badkamer verbouwen badkamer verbouwing kosten badkamer kosten badkamer upgrade rodi wonen
De vtwonen mix&match badkamercollectie. Beeld: Detremmerie 

Badkamer verbouwen kosten

Kies je voor een verbouwing? Dan kost dit tussen de € 5.500 en € 10.000 euro. Deze prijzen zijn gebaseerd op een badkamer met een standaard afmeting van negen m2, oftewel negen vierkante meter. Hoe hoog of laag de kosten precies uitvallen is afhankelijk van de keuzes voor de afwerking en het sanitair. 

badkamer tegels badkamertegels badkamer verbouwen badkamer verbouwen kosten badkamer verbouwing kosten  nieuwe badkamer kosten

Kosten nieuwe badkamer

Hoe krijg je een goede indicatie van de kosten? Kijk eerst naar de afmetingen van de ruimte. Hoe groter de ruimte, hoe meer tegels je nodig hebt. Wel zo fijn: per vierkante meter gaat de prijs omlaag. Als je een grote badkamer hebt, neem je misschien ook een groter bad. Dit valt uiteindelijk duurder uit. 

Advies badkamerspecialist

De mate van luxe speelt ook een rol. Neem je een duurzame douchekop, of geniet je liever van een lekkere regendouche? Ga je voor een jacuzzi of een zitbad? Er zijn veel mogelijkheden. Tip: laat je adviseren door een badkamerspecialist bij jou in de regio en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw badkamer. 

Rodi Wonen Instagram

Benieuwd hoe je jouw nieuwe badkamer zo mooi én duurzaam mogelijk kunt inrichten? Ga dan snel naar onze Instagrampagina of naar Facebook!