Interieurtip van Suus: multifunctionele ruimtes

Huis
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je een multifunctionele ruimte inricht! 

Susan: “Ik schreef in mijn vorige column dat de open plattegrond/multifunctionele ruimte één van de trends is dit jaar. Nu is de open keuken al langer gebruikelijk, maar je ziet ook steeds vaker andere combinaties. Denk aan: keuken & kantoor, slaap- & woonkamer of slaap- & badkamer. Ik houd van ‘out of the box’-denken en een paar jaar geleden mocht ik dit ook écht doen: het was namelijk mijn taak om een penthouse met twee slaapkamers om te toveren naar een ruimte voor zes personen.”
 

Multifunctionele ruimte inrichten

In 2011 heb ik met mijn gezin in een penthouse gewoond met slechts twee slaapkamers. Ons gezin bestond uit zes personen, dus ik had eigenlijk vijf slaapkamers nodig. De woning had een totale oppervlakte van 160 vierkante meter; dat is groter dan de gemiddelde eengezinswoning. Kijkend naar de oppervlakte besloot ik dat de woning groot genoeg was voor zes personen, ik moest alleen een goede indeling bedenken. 


Beide slaapkamers heb ik toen opgedeeld in twee ruimtes. Daarmee creëerde ik vier slaapkamers. De vijfde slaapruimte situeerde ik in de woonkamer/keuken. In het midden van de ruimte bouwde ik een kastenwand, waar ik een tweepersoonsbed achter plaatste. Aan de andere kant van de kasten kwam een groot bureau. Zo had ik ook twee werkplekken!

Alle slaapruimtes bleven vrij van kledingkasten, omdat dat niet meer paste in de ruimte. Deze kregen een andere plek. In de hal én in de keuken was nog een wand vrij. Een gekke plek misschien, maar deze wanden kregen een hoge kast in dezelfde kleur als de wanden. Dit werkte prima! De kasten kregen geen handvatten, waardoor het optisch helemaal geen kasten leken. 

Misschien was ik mijn tijd ver vooruit, want niet veel mensen stonden in 2011 open voor de multifunctionele ruimte. Ik vind het in ieder geval heerlijk dat het nu een trend is! Dat opent hopelijk deuren voor klanten die een ‘out of the box’ plattegrond aandurven. ;)

Volg Rodi Wonen op Instagram

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!