Interieurtip van Suus: digitale wereld van ontwerpen

Huis
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Susan Rietveld is interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe ze Photoshop gebruikt om haar designs tot leven te laten komen.

Susan: “Ik vind het heel fijn om Photoshop te gebruiken bij mijn restyle-ontwerpen. Hiermee maak ik ideeën visueel, zowel voor mezelf als voor mijn klanten. Je hebt vooraf een goed beeld van hoe het eindresultaat zal zijn, hoe de kleuren met elkaar matchen en in hoeverre het idee uitpakt zoals je denkt.  

Online interieur moodboard

Ik kan aardig goed visualiseren in mijn hoofd (daarom ben ik interieurstyliste) maar óók ik werk mijn ideeën altijd eerst uit in een moodboard of impressie. Op die manier zie ik wat wel en niet bij elkaar past.

Ik zal jullie een voorbeeld geven. Een klant wilde de kantoorruimte in zijn nieuw aangeschafte woning aanpassen, aangezien het niet zijn smaak was. De vorige eigenaar had jaren geleden geïnvesteerd in heel goed meubilair. Het zou zonde zijn om dit er allemaal uit te slopen. Ik zag gelijk mogelijkheden: een likje verf zou alles al een totaal andere look geven! Daarom ik heb mijn ideeën vooraf in Photoshop gevisualiseerd, en zo is het uiteindelijk ook uitgevoerd.

Interieur photoshoppen

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om een ontwerp visueel te maken voordat je besluit het te gaan uitvoeren. Dit kan op je computer of telefoon. Er zijn verschillende apps waarbij je de wanden kunt verven met een gekozen kleur. Of, zoals ik zelf van de week nog heb gedaan, een vloerkleed in je ruimte kunt uitproberen door een foto van deze ruimte te uploaden. Ik vind het een leuke ontwikkeling!”

               
De kantoorruimte van Susans klant. Beeld: Stuff&Styling


De ruimte nadat Susan het een online restyling gaf. Beeld: Stuff&Styling.  

Info of reacties: info@stuffandstyling.com