Met deze 5 simpele stappen creëer je meer licht in huis

Huis
Licht in huis geeft energie én zorgt voor een ruimtelijk effect.
Licht in huis geeft energie én zorgt voor een ruimtelijk effect. (Foto: Adobe Stock)

Meer licht in huis creëren: hoe pak je dat aan? Licht in huis is heel belangrijk. Het geeft energie én zorgt voor een ruimtelijk effect. Hoe creëer je meer licht in huis? Check deze tips!

Donkere kamers ogen niet voor niets klein en ongezellig; donkere kleuren en meubels absorberen namelijk licht. Het licht wordt niet weerkaatst en is daardoor niet zichtbaar. 

Meer licht in huis creëren: tip 1

Hoe creëer je een licht en luchtig interieur? Begin met een lichte basis. Dit zijn de muren, het plafond en de vloer. Tip: wanneer je een donkere vloer legt en de muren wit houdt, oogt de ruimte optisch groter. Wauw!


Meer licht in huis creëren: tip 2

Stap twee zijn de meubels. Kies voor lichte items, zoals een eikenhouten tafel, witte fauteuil en lichte gordijnen. Heb je een donkere ruimte die je zonder al te veel moeite wil oplichten? Een wit meubelstuk doet wonderen!


Meer licht in huis creëren: tip 3

Pak je graag uit, investeer dan in meer ramen. Laat een muur openbreken en voorzie deze van grote ramen. Wat dacht je van een lichtstraat? Dit is een lang framework met meerdere ramen op een rij, gemaakt van kunststof. Een lichtstraat is onderhoudsarm en isoleert goed. Dit is een investering, maar je hebt er later veel profijt van! Die ene donkere zolderkamer kan je oplichten met een dakkapel. 


Meer licht in huis creëren: tip 4

Nog een manier om meer licht in je huis te krijgen: kies voor glazen deuren. Dit zijn net een soort ramen. Het licht dat in de ene ruimte naar binnen valt, geeft via de glazen deur meer licht in de ruimte ernaast. 


Meer licht in huis creëren: tip 5

Een laatste simpele manier om meer licht in huis te creëren: plaats spiegels. Hang ze op een strategische plek, bijvoorbeeld tegenover een raam. Zo wordt het daglicht extra goed gereflecteerd, wat zorgt voor een lichtere kamer!


Volg Rodi Wonen

Meer praktische interieurtips lezen? Neem een kijkje op onze Instagrampagina en volg ons op Facebook!