Woontrend: sustainable hedonism

Huis
Bruintinten hebben de overhand en versterken het natuurlijk materiaalgebruik.
Bruintinten hebben de overhand en versterken het natuurlijk materiaalgebruik. (Foto: CBW-erkend)

Nieuw in de interieurwereld en wie weet binnenkort ook terug te vinden in jouw huis: de woontrend sustainable hedonism! Het wordt nu al omschreven als dé interieurtrend van 2023. 

Het uitgangspunt van sustainable hedonism is verantwoord genieten. Het interieur bevat een mix van luxe, rust en natuurlijke materialen. In deze trend zie je zowel organische als strakke vormen. Meubels en accessoires zijn elegant, hebben een goede kwaliteit en overwegend afgeronde vormen. Wauw!

Woontrend sustainable hedonism

Bruintinten hebben bij sustainable hedonism de overhand en versterken het natuurlijk materiaalgebruik. De toevoeging van accenten in zachte, vergrijsde pasteltinten en rustige dessins geven het interieur een zachte en vriendelijke uitstraling. De bruintinten worden versterkt door de natuurlijke materialen. Natuurlijke, duurzame en milieuvriendelijke materialen passen perfect bij deze interieurtrend. Denk aan hout, linnen, kurk, keramiek, suède en fluweel.

Tekst gaat verder na de foto 


Beeld: CBW-erkend

Sustainable hedonism toepassen

Om het interieur een vleugje sustainable hedonism te geven, hoef je niet altijd een complete make-over te doen. Met eenvoudige en kleine aanpassingen kun je jouw woonomgeving up-to-date maken! Begin bijvoorbeeld met een nieuwe opstelling van meubels. Dat kan al bepalend zijn voor de sfeer. Creëer andere zichtlijnen of ga juist voor meer geborgenheid. Zo’n nieuw beeld kan de basis zijn voor volgende stappen.

Liefhebbers van de trend sustainable hedonism hechten waarde aan het luxegevoel, en dat zit niet alleen in het meubilair. Het kan ook in materiaal- en kleurkeuze van kussens zitten, of in accessoires zoals een slanke geurkaars.

Op welke manier ga jij sustainable hedonism toepassen in jouw interieur?

Volg Rodi Wonen

Wil je graag wekelijks de nieuwste interieurtrends ontdekken? Volg ons op Instagram en via Facebook!