Ontdek déze bijzondere interieur inspiratie reizen

Huis
Als je gek bent op de mediterrane stijl, moet je écht in Fez zijn.
Als je gek bent op de mediterrane stijl, moet je écht in Fez zijn. (Foto: Adobe Stock)

Interieurinspiratie vind je overal: op Instagram, in de lokale woonwinkel of in het nieuwste vt wonen magazine. Maar heb je al eens gehoord van een interieurinspiratie-reis? Hierbij bezoek je een land dat bekend staat om zijn prachtige, met de hand vervaardigde meubels en accessoires. Daarnaast slenter je door de authentieke straatjes met de mooiste kleuren, die óók heel mooi in jouw interieur kunnen staan. Bómvol inspiratie kom je een paar dagen later weer thuis. 

Dat klinkt toch als muziek in de oren? Wij hebben de meest bijzondere locaties voor een interieurinspiratie-reis op een rijtje gezet!

fez Marokko interieur inspiratie reis inspiratie reis interieur reizen rodi wonen rodi media
Het oude centrum van Fez. Beeld: Adobe Stock

Inspiratiereis Fez, Marokko

Interieurinspiratie doe je op in Marokko, want als je gek bent op de mediterrane stijl, moet je écht hier zijn. De Afrikaanse, Perzische en Mediterrane en islamitische woonstijl smelten in dit land samen. Je vindt er riads, hammâns en soeks, wat het dé perfecte plek maakt om interieurinspiratie op te doen én om lekker te shoppen. 

De stad Fez ligt in het noorden van het binnenland is een echte aanrader. Het wordt gezien als het spirituele centrum van Marokko dankzij de architectuur, met een werelderfgoed-status sinds 1981. Fez bestaat uit twee delen: een moderne regio genaamd La Nouvelle Ville en een traditioneel stadscentrum. Onze aanrader: boek een leuke rondleiding door de schitterende medina van Fez. Stel zelf je reis samen en laat je adviseren door een reisgids die bekend is met de omgeving en precies weet waar je wel - en niet - moet zijn.

Tekst gaat verder na de foto’s


Inspiratiereis Florence, Italië

florence italië firenze interieur inspiratie reis interieur inspiratie reizen rodi wonen rodi media
Uitzicht over het historische centrum van Florence. Beeld: Adobe Stock

Inspiratie op het gebied van architectuur, kunst én interieur komen samen tijdens een bezoek aan de Italiaanse stad Florence. ‘Firenze’ is de bakermat van de renaissance. Als je gek bent op architectuur zit je hier goed, want het ene na het andere meesterwerk komt aan je voorbij. Van prachtige palazzo’s en pleinen tot schitterende kerken en musea; Florence is dé place to be voor lekker veel interieurinspiratie. 

Tip: bezoek de Ponte Vecchio, de bekendste brug van Florence over de Arno en vergeet ook niet de Galleria dell’ Accademia te bezichtigen. Sluit je reis af met een bezoekje aan het Piazzale Michelangelo voor een prachtig uitzicht over de stad. Maak er een leuke stedentrip van of plak er nog een paar dagen strand aan vast. Laat je adviseren door een reisgids die bekend is met de omgeving én ook de minder bekende hotspots kan aanwijzen.

Tekst gaat verder na de foto’s



Inspiratiereis Stockholm, Zweden


Bezoek de authentieke straatjes van Stockholm. Beeld: Adobe Stock

Ben je gek op de Scandinavische stijl? Dan is een interieurinspiratie-reis naar Stockholm écht wat voor jou. Deze Zweedse stad is al langer een grote favoriet van interieurkenners, vanwege het moderne maar functionele concept. Laat jezelf onderdompelen in de Scandinavische stijl waarbij elk café, hotel en restaurant er onberispelijk uitziet. Laat je inspireren door het culturele erfgoed en de vele de musea en galerijen, waar je veel historische schatten vindt die ongetwijfeld voor een flinke dosis inspiratie zorgen.

Tip: boek een begeleide kunst- en cultuurtour en slenter door de mooie straten van Stockholm. Dan kun je gelijk de unieke straatkunst en architectuur bewonderen. Daarnaast kom je veel te weten over lokale kunstenaars, bekende architecten en andere bezienswaardigheden. Hejdå!

Tekst gaat verder na de foto’s

Voor welke interieurinspiratie-reis ga jij? 

Volg Rodi Wonen

Wil je wekelijks de nieuwste woontrends ontdekken? Neem een kijkje op onze website voor nog véél meer inspirerende artikelen en tips van interieurstylisten, en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!