Suus beantwoordt de interieurvraag van Mar

Huis
Deze week kregen we een vraag van Mar over het inrichten van haar nieuwe woning.
Deze week kregen we een vraag van Mar over het inrichten van haar nieuwe woning. (Foto: Rodi Media)

Onze columniste en interieurstyliste Susan Rietveld beantwoordt in deze rubriek interieurvragen van lezers. Deze keer wil lezeres Mar graag weten hoe ze haar nieuwe woning zo effectief mogelijk kan indelen!

Mar vertelt: “Wij gaan over enige tijd verhuizen naar onderstaande woning. Waar zou jij de eethoek, een ronde tafel met een doorsnee van 1 meter neerzetten? En waar kan ik de bank, stoel(en) en kastje het beste plaatsen?”

Tekst gaat verder na de foto

interieurtip van suus interieurtip interieur plattegrond plattegrond tekenen Susan Rietveld Stuff&Styling rodi wonen rodi media
Beeld: aangeleverd

Susan: “Gefeliciteerd Mar, met jullie nieuwe woning! Ik heb drie mogelijke indelingen voor je gemaakt. De woonkamer is mooi vierkant, hierdoor zijn er veel mogelijkheden.

Woning inrichten tips

De bank kun je het beste aan de lange wand plaatsen, zo zit je tegenover de wand waar de tv-aansluiting zit. Houd de loop naar de balkondeur open. De ronde tafel past goed in de keuken.
Je zou kunnen overwegen de deur vanuit de hal te verplaatsen naar de keuken. Dit is niet zo’n grote ingreep en geeft nét wat meer ruimte in de keuken om je tafel in de knusse hoek die dan ontstaat te plaatsen. Zo krijg je een afscheiding tussen je woonkamer en keuken. Er ontstaat dan ook ruimte om een kast te plaatsen tussen de tafel en de bank!

interieurtip van suus interieurtip interieur plattegrond plattegrond tekenen Susan Rietveld Stuff&Styling rodi wonen rodi media
Beeld: Stuff&Styling

De wand naast de deur in de keuken, daar kun je een ondiepe kast plaatsen voor bijvoorbeeld glazen en servies. De Ivar kast van Ikea is hier heel geschikt voor. Dit kan een open kast of een dichte kast zijn. 

Woonkamer inrichten tips

Omdat de woonkamer mooi vierkant is zou een vierkant kleed erg mooi staan. Maar een rechthoekig kleed gecombineerd met een rond kleed is ook een optie. Zo krijg je toch een beetje de vierkante vlakverdeling, en het is leuk dat je de ronde vorm van de tafel terug laat komen. Lekker speels! Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb! Liefs, Suus.”

Stel je interieurvraag

Heb jij een interieurvraag en wil je graag advies van Susan? Mail jouw vraag, ondersteund met foto’s, naar rosaliebuding@rodi.nl.

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!