Woontrend: maximalistisch interieur met véél kleur

Huis
Het maximalisme gaat uit van de gedachte dat een interieur méér is dan alleen een functionele ruimte.
Het maximalisme gaat uit van de gedachte dat een interieur méér is dan alleen een functionele ruimte. (Foto: Adobe Stock)

Een bijzondere woonstijl die momenteel trending is onder échte interieurliefhebbers, is het maximalistische interieur.  

In tegenstelling tot de minimalistische stijl, die zich kenmerkt door een sobere en strakke vormgeving, is maximalisme juist gericht op het gebruik van een overdaad aan kleuren, patronen, texturen en decoratieve elementen. Als je graag opvalt, dan is deze woontrend écht wat voor jou!

Maximalistisch interieur

Het maximalisme gaat uit van de gedachte dat een interieur méér is dan alleen een functionele ruimte; het moet ook een uitdrukking zijn van jouw persoonlijkheid en smaak. Dit wordt bereikt door het combineren van verschillende stijlen én het gebruik van opvallende kleurcombinaties en decoratieve elementen. Denk aan schilderijen, kussens, tapijten, beeldhouwwerken en planten.

maximalistisch interieur maximalistisch wonen maximalistisch wonen tips kleurrijk wonen rodi wonen rodi media

Kleurrijk wonen tips

Een andere opvallende eigenschap van de maximalistische stijl is het gebruik van statement meubels, zoals grote banken en fauteuils met opvallende patronen en kleuren, of een indrukwekkende eettafel met gedurfde stoelen. Ook kunstwerken en kunstvoorwerpen zijn belangrijke elementen in een maximalistisch interieur.


Maximalistisch wonen

Kortom, maximalisme is een stijl die ruimte biedt voor persoonlijkheid én expressie. Ideaal is voor interieurliefhebbers die houden van een gedurfde en uitgesproken stijl. Durf jij het aan?

Volg Rodi Wonen

Wil je wekelijks de nieuwste interieurtrends ontdekken? Neem een kijkje op onze website voor nog véél meer inspirerende artikelen en tips van interieurstylisten, en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!