Grote wandklok: een eyecatcher in de woonkamer!

Huis
Heb jij deze bijzondere wandklokken al ontdekt?
Heb jij deze bijzondere wandklokken al ontdekt? (Foto: Pexels)

Een grote wandklok is niet voor niets een eyecatcher in de woonkamer. Tegenwoordig worden grote wandklokken steeds mooier gemaakt, met een diameter van minimaal 40 centimeter. Waar moet je op letten als je een grote wandklok in de woonkamer hangt?

Een artistieke wandklok komt in elk interieur goed tot zijn recht. Hij valt op door zijn formaat. De klok mag dan ook een zichtbare plek krijgen, zodat ‘ie vanuit verschillende hoeken in de woonkamer goed te zien is! Wat dacht je van de schoorsteenwand? 

Hoogte wandklok ophangen

De klok in de hoek van de kamer is een no-go. Kijk naar de inrichting van jouw huis en waar de klok het beste tot zijn recht komt. Zorg dat ‘ie hoog genoeg hangt, zodat je er altijd een snelle blik op kunt werpen. Grappig feitje: wandklokken werden vroeger boven de deur gehangen. Maar met dit formaat wordt dat erg krap! 

De Chasin klok van Richmond Interiors (90 cm) is stijlvol, speels en je kunt er lang van genieten, want hij is gemaakt van metaal! 


Grote wandklok woonkamer

Onze tip: je kunt een grote wandklok heel leuk laten terugkomen in een gallery wall (verschillende kunstwerken bij elkaar).  Als je een paar oosterse kunstwerken hebt opgehangen, kun je ook voor een oosterse klok gaan. Of denk aan een houten klok bij houten kunstwerken aan de muur. Zo creëer je een stijlvol geheel. 

Deze bruine klok (60 cm) van Clayre & Eef is gemaakt van metaal. Een plaatje voor in de woonkamer of keuken!


Wandklok pimpen

Heb je al een grote klok in de woonkamer, maar ben je daar inmiddels op uitgekeken? Gooi hem niet weg, maar geef ‘m een nieuw leven. Hoe je dat aanpakt? Verf of spuit de wandklok in een felle kleur of hang een leuk bedeltje aan de wijzers!

Fleur je omgeving op met deze charmante wandklok met kleurrijke ballen (56 cm)! Gemaakt van ijzer, het frame is zeer solide.


Grote wandklok tips

Hoewel de meeste grote wandklokken rond zijn, kun je ook kiezen voor een vierkant of ovaalvormig model. Dit zorgt voor gelaagdheid op de muur. Door de grote keuze aan vormen én materialen is er voor iedere woonstijl iets moois te vinden! Ben je bijvoorbeeld gek op de minimalistische woonstijl? Ga dan voor zwart metaal.

Wandkok Meek van Karlsson is een ‘open face’-klok, wat betekent dat er geen gesloten behuizing om de wijzerplaat heen zit. Een eyecatcher!

Voor welke grote wandklok ga jij? 

Volg Rodi Wonen

Wil je wekelijks de nieuwste interieurtrends ontdekken? Ga naar de homepagina voor nog véél meer inspirerende artikelen en tips van interieurstylisten, en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!