Voel je tHUISS met Nikki: waar slapen katten het liefst in huis?

Huis
Nikki Fischer, interieurstyliste HUISS.
Nikki Fischer, interieurstyliste HUISS. (Foto: aangeleverd)

Even voorstellen: Nikki Fischer is interieurstyliste en eigenaresse van HUISS. Ze woont samen met haar vriend en kat Muis in het centrum van Alkmaar. Op Rodiwonen.nl deelt Nikki elke maand leuke DIY’s én duurzame tips. Deze keer laat ze zien hoe je een knus plekje voor jouw huisdier creëert!

Nikki: “De donkere en koude dagen komen er weer aan, en dat betekent dat het tijd is om knusse plekjes voor jouw huisdier te creëren. Ondertussen weet iedereen wel dat ik, Nikki, gek ben van katten. Mocht je dit nog niet weten, dan kom je er na het lezen van deze column wel achter! Ik laat je graag de 5 favoriete slaapplekken van Muis zien, in onze stadswoning in Alkmaar.

Waar slapen katten graag?

Maar eerst een korte voorstelronde: onze poes heet Muis en is nu 5 jaar. Muis is een Britse langhaar en een échte binnenkat. Overal in huis heb ik verschillende plekjes gecreëerd, waar Muis veilig en rustig kan slapen.
Maar ja, zoals elke kattenliefhebber wel weet: het liefst gaan katten niet op deze speciaal gemaakte plekjes slapen, maar kiezen ze graag zelf.

Waar moet je aan denken om een lekker slaapplekje te creëren? Een kat slaapt namelijk gemiddeld wel 16 tot 20 uur per dag, dus een lekker plekje is niet onbelangrijk.

  • Een kat ligt het liefst op een wat hoger punt in huis. Daar heeft ‘ie het meeste overzicht zodra ‘ie wakker wordt.
  • Een kat vindt het héérlijk om lekker in een holletje te kruipen, dit komt vanuit het oerinstinct. 
  • Verder vinden ze het - net als wij - fijn als het plekje zacht en warm is.

Heerlijke slaapplekken voor je kat 

Hieronder staan 4 lievelingsplekken van Muis om wat inspiratie op te doen voor eventuele slaapplekken in huis voor je kat!

1.Tussen de schone was op de bank. Zacht en hoog is het zeker, maar we kunnen helaas wel weer opnieuw de was doen.


Beeld: HUISS

2. De houten balustrade boven het trapgat. Niet zacht, warm, of veilig, maar erg hoog. Blijkbaar valt deze plek ook erg in de smaak bij Muis!


Beeld: HUISS

Katten slaapplek maken

3. In de vensterbank op een zacht schapenvelletje. Muis is echt een ‘oud wijf’ en houdt alles in de gaten. Als de postbode langsloopt, tikt ze graag met haar pootje tegen het raam. 


Beeld: HUISS

4. Verder kan ze niet wachten tot het zomer is om héérlijk de hele dag op de loungebank in de tuin te kroelen.


Beeld: HUISS

Ik ben erg benieuwd wat de favoriete slaapplek is van jullie poezen- of hondenvriend. Met déze tips kun je ongetwijfeld een fijn plekje voor jouw huisdier creëren!”

Volg Rodi Wonen
Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook, zodat je de nieuwste column van Nikki als eerste kunt lezen!