Ontdek dé badkamertrends van 2024

Huis
Van Japandi tot monochroom: dít zijn de badkamertrends van 2024.
Van Japandi tot monochroom: dít zijn de badkamertrends van 2024. (Foto: Adobe Stock)

Hou jij van gewaagde kleuren of kies je voor veilig voor wit, zwart of grijs in je badkamer? Van stoere elementen tot rustgevende details: dít zijn de badkamertrends voor 2024.

Nieuwsgierig? Lees snel verder! 

Badkamertrends 2024

1. Japandi. Binnen de Japandistijl vormen Scandinavische elementen de basis. Minimalisme, rust en zuiverheid staan hierbij centraal. De nadruk wordt gelegd op natuurlijke materialen en in het kleurenpalet komen zand-, crème-, bruin-, aarde- en groentinten voor. Tip: durf ook voor donker te gaan! Een zwarte tegel vormt een prima basis voor een badkamer in Japandistijl.

Tekst gaat verder na de afbeeldingen


Badkamertrends 2024

2. Kleurrijk met een vleugje vintage. Een badkamer hoeft niet altijd standaard wit, zwart of grijs te zijn. Sterker nog: kleur staat práchtig in een badkamer, zeker als je durft te spelen met verschillende kleurcombinaties. De kunst is om het geheel met elkaar te laten matchen, zodat het niet too much wordt. Tip: combineer prachtige tegels (met printjes) met authentieke lampen in mid-centurystijl, grote spiegels, rotan en houten badkameraccessoires en planten die goed in de badkamer vertoeven. 

Tekst gaat verder na de afbeeldingen


Badkamertrends 2024

3. Goud- en koperkleurige accenten. Als je van rust en overzicht houdt en tegelijkertijd gek bent op luxe, dan is deze trend écht wat voor jou. Koper en goud zijn tijdloos, en komen juist in de badkamer goed tot hun recht. Denk aan een koperkleurige regendouche, een goudkleurige spiegel of goudkleurig opbergrekje. Tip: kies óf voor goud óf voor koper. Dit houdt het geheel lekker overzichtelijk. Breng contrast aan met een spannende tegel (zoals terrazzo) of een gekleurde waskom. 

Tekst gaat verder na de afbeeldingen


Badkamertrends 2024

4. Diep donkergroen. Groentinten groeien aan populariteit in de interieurwereld. Van zacht en vergrijsd groen tot donkergroen: het mag alle kanten op gaan! Je kunt een glanzende diepgroene kleur prachtig combineren met koperkleurige kranen (daar is de trend weer!) voor een vleugje luxe. Wil je deze kleur verder doorvoeren? Plaats dan een groene waskom op donkerbruine meubels. Op die manier komt de kleur nog meer tot leven! 

Tekst gaat verder na de afbeeldingen

Badkamertrends 2024

5. Natuurlijke materialen. Maak van jouw badkamer een ruimte waar je écht graag wil zijn. Dat bereik je met natuurlijke materialen. Vergeet keramiek en porselein, maar ga juist voor houten meubels of een tegel met houtlook. Je kunt ook kiezen voor mooie natuurstenen, zoals travertin en marmer. Hierdoor krijgt je badkamer een warme uitstraling; een plek waar je na een lange dag écht lekker kunt ontspannen. 


Voor welke badkamertrend ga jij?

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!