Ontdek dé interieurtrends van 2024!

Huis
Afbeelding
(Foto: Adobe Stock / Rosalie Buding)

Een nieuw jaar betekent: nieuwe inspiratie! Wat zijn dé interieurtrends van 2024? Wij zetten ze op een rijtje!

Van colourpop tot ambacht: dít zijn de woontrends van 2024.  

De interieurtrends van 2024

Trend 1: modern 70s
De invloeden van de jaren 70 zijn steeds vaker terug te vinden in het interieur. Denk aan houten meubels met afgeronde en nonchalante vormen, bauhaus-printjes, retro radio’s en snuisterijtjes van de kringloop. Walnootkleur ga je dit jaar óveral terugzien, net als het old school jaren 70 kleurenpalet: terra, okergeel, bruin en alles daar tussenin. Enne: de ‘oudbollige’ bruine kleur is terug van weggeweest. Dit hoef je niet langer te verbergen: het is juist een knipoog naar de goeie ouwe tijd! 

Tekst gaat verder na de afbeelding

Woontrends 2024

Trend 2: curved lines.
Ronde vormen zijn booming. Het fijne aan deze trend, genaamd Curved Lines, is dat je ‘m in bijna alle stijlen kan toepassen. Rechte eettafels maken plaats voor ovale en ronde eettafels, en dat is niet het enige! Wat dacht je van organische tafels, zoals een blad met kronkels en bewegingen die doorlopen tot in de poot? Als je voor een nieuwe bank gaat, kies dan een lekkere loungebank met ronde vormen of een ronde lighoek. Ook de accessoires zijn mooi rond; denk aan curvy vazen, kaarsen en spiegels!

Tip: experimenteer met vloerkleden in verschillende vormen en behang in een curvy patroon. Hierdoor creëer je gelijk een zacht en dromerig interieur! 

Tekst gaat verder na de afbeeldingen


Interieurtrends 2024

Trend 3: handgemaakt & imperfect. In 2024 neemt de aandacht voor handgemaakte meubels en ambachtelijke details toe. Deze trend komt voort uit de behoefte om te weten hoe én van welke (duurzame) materialen een product is gemaakt. Tegelijkertijd omarmen we de imperfecte structuren en texturen die komen kijken bij vintage en handgemaakte meubels. Het hoeft allemaal niet zo perfect, juist niet! Denk aan muurverf met zichtbare structuren of een verwassen look (dit resultaat krijg je o.a. met kalkverf en betonlookverf). 

De stoffen zijn handgemaakt en natuurlijk; denk aan wol en linnen. 
Tip: haal een stukje ambacht in huis met een handgemaakt tapijt of designer kunstwerk!

Tekst gaat verder na de afbeeldingen

Pop of colour

Trend 4: pop of colour.
In 2024 mag jouw interieur stralen! Experimenteer en mix kleuren met elkaar, want niks is te gek. Het kleurenpalet is sprankelend en out of the box: denk aan tinten zoals felroze, donkerblauw, zonnig geel en levendig groen. Ga voor een eyecatching bank in één van deze kleuren en combineer dit met colourpop accessoires. Maak er een waar kleurenfestijn van! Dit kun je perfect combineren met gouden accessoires. 

Tip: gek op deze trend? Tover elke ruimte in jouw huis om tot een kleurrijk kunstwerk! 

Voor welke interieurtrend ga jij in 2024?

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!