Quiz: welke tuin past bij jou?

Tuin
verkrijgbaar als veranda óf als tuinkamer, compleet met voor- en zijwanden
verkrijgbaar als veranda óf als tuinkamer, compleet met voor- en zijwanden (Foto: verasol cube)

Een huis met een tuin, hoe heerlijk is dat! Een tuin voor je groene vingers, om in te luieren, om uit te eten of om mee te pronken. Heb jij al de tuin van jouw dromen of weet je niet waar te beginnen? Gewoon bij het begin. Probeer het dicht bij jezelf te houden, immers je huis en tuin zijn, in het beste geval, een weerspiegeling van wie je bent. Het praktische deel – hoeveel tijd je hebt en hoe handig je bent – volgt dan vanzelf.
Nieuwsgierig welk type jij bent en welke tuin daarbij past? Doe de test!

Tuin ontwerpen

Gaat de tuin wat jou betreft helemaal op de schop? Dan valt er heel wat uit te zoeken. Wanneer je nog niet precies weet wat je wilt, laat je dan bij het plannen maken voor je tuin inspireren door tuinen van anderen. Denk ook praktisch: heb je veel tijd om te tuinieren of wil je een onderhoudsvriendelijke tuin? Van designs voor kleine en grote tuinen tot de aanleg van borders, bekijk hier alle informatie over tuinontwerpen.

Doe de tuintest

Een leuke manier om achter jouw tuinstijl te komen, is het maken van onze tuinquiz. Zo weet je na een paar vragen in wat voor soort tuin jij je zal thuisvoelen. En wil je daarna nog even doorquizzen? Dan hebben we ook nog de bbq-test en de tuinkennis-quiz voor je klaarstaan.

Nieuwe tuinmeubels

Staat de basis van je tuin als een huis? Dan wordt het tijd om je meubels en accessoires eens goed te bekijken. Verkeert jouw tuinmeubilair nog in goede staat of hebben jouw houten meubels een lik verf of olie nodig? Is een tuintafel om lange, lome zomeravonden aan te eten jouw ideaal of staat de tuin bij jou gelijk aan niets anders dan relaxen? Check dan hoe je de perfecte tuinmeubels uitzoekt en welke materialen geschikt zijn voor buiten

vtwonen tuinspecial

Een van de nieuwe specials van vtwonen draait helemaal om tuinen, perfect leesmateriaal bij het plannen maken voor de tuin! Je bestelt de tuinspecial (en alle andere specials en losse nummers van vtwonen) eenvoudig online en betaalt geen verzendkosten. Voor meer wooninspiratie kijk ook op de Facebookpagina van Rodi Wonen!