Genieten van een hottub in je eigen tuin

Tuin
De ultieme ontspanning was nog nooit zo dichtbij.
De ultieme ontspanning was nog nooit zo dichtbij. (Foto: Adobe Stock)

Een goed glas wijn in de hand en een borrelhapje op tafel. Het uitzicht: een schitterende sterrenhemel. Je komt helemaal tot ontspanning, en dat in je eigen achtertuin. Maak kennis met de houtgestookte hottub!

Wil je graag het hele jaar door makkelijk en snel ontspannen? Ontdek de houtgestookte hottub. Hottubs zijn vooral de laatste tijd enorm in trek. 

Oorsprong hottub

De hottub vindt zijn oorsprong in Scandinavië, waar het op traditionele wijze werd gestookt via een interne of externe kachel. De klassieke hottubs zijn gemaakt van stevig hout. Een hottub is niet zo duur als je misschien zou denken; vanaf €1500,- heb je een mooi exemplaar voor twee personen. Hottubs komen in alle soorten en maten: van hout en kunststof tot aluminium en glasvezel. Als je in een zonnige bui bent, kun je zelfs voor een opblaasbaar exemplaar gaan. 

Onderhoud hottub

Een houtgestookte hottub vergt veel onderhoud. Desondanks is het een sfeervolle eyecatcher voor je achtertuin. Om te voorkomen dat de hottub gaat lekken, moet er altijd water in blijven staan. Dat is lastig in de winter, want het water kan bevriezen. Kunststof hottubs zijn een stuk makkelijker schoon te maken. Daarnaast heeft een kunststof hottub een isolerende wand, waardoor het water langer warm blijft. Ook qua vorm is er veel mogelijk. Je hebt hottubs in ronde, langwerpige, ovale, vierkante en zelfs zeshoekige vormen. Keuze genoeg, dus. Kijk vooral wat er goed bij jouw tuin past. Hoeveel ruimte heb je en welk exemplaar matcht het beste met je exterieur?


De ultieme ontspanning was nog nooit zo dichtbij. - Pexels

De hottub verwarmen

Qua verwarming kun je kiezen uit een interne of een externe kachel. Een interne kachel maakt het water sneller warm, maar neemt meer ruimte in. Het gevolg is dat je minder zitruimte hebt. Bij een externe kachel duurt het langer voordat het water volledig warm is. Daarentegen heb je hierbij geen last van ruimtegebrek. Naast een in- en externe kachel is het mogelijk om de hottub via gas of op elektrische wijze te verwarmen. Let wel; dit is duurder dan een sfeervolle houtkachel. 

Genieten in privacy

Wil je graag in privacy ontspannen? Plaats de hottub dan op een plekje waar je afgeschermd kunt genieten. Je zou de hottub onder een afdak kunnen plaatsen. Onder een boom is geen handige plek, want dan kunnen er bladeren in het bad vallen. Je kunt ook kiezen voor een verplaatsbare hottub. Deze zijn net zo makkelijk en prettig in gebruik. Houd er verder rekening mee dat het water van een hottub regelmatig moet worden ververst. Per stooksessie ben je zo’n 1500 liter water kwijt. Met behulp van chloortabletten, een filter of een pomp kun je het water langer gebruiken.  


Beeld: Adobe Stock

Hottub accessoires 

Maak jouw sfeervolle eyecatcher af met onderwaterverlichting of bubbels. Het kost weliswaar wat extra, maar je zult er ook extra van genieten.

Meer inspiratie?

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!