Hoe richt je de tuin kindvriendelijk in? Wij geven tips!
Hoe richt je de tuin kindvriendelijk in? Wij geven tips! (Foto: Adobe Stock)

Zó maak je de tuin kindvriendelijk

Tuin

Spelen, klimmen en klauteren: de tuin is een speelparadijs voor kleine kids. Hoe richt je de tuin kindvriendelijk in? Wij geven tips!

Zó maak je de tuin kindvriendelijk

Ten eerste is het belangrijk dat de tuin veilig is ingericht, zodat jouw kindje onbezorgd kan spelen. Zorg ervoor dat er geen scherpe objecten in de tuin liggen. Let ook op een eventuele hoge stoep of trede: hier kan je kindje namelijk vanaf vallen. Als je een vijver hebt, is het handig om hier een hekje omheen te zetten. 

Een mooi gazon

Zorg er daarnaast voor dat de tuin goed is afgesloten, zodat jouw kindje niet zomaar de straat op kan rennen. Tip: plaats een gazon in de tuin. Dit staat niet alleen fris en natuurlijk, maar vormt ook een zacht bed tijdens een eventuele valpartij. 

Spelen op de schommel

Hoe leuk is het om een schommel, speelhut of klimrek in de tuin te hebben staan? Voor kinderen is dit een droom die uitkomt! Wanneer ze uit school komen, zullen ze zich de héle middag in de tuin vermaken. Daarom is het handig dat er onder deze speeltoestellen een zachte ondergrond ligt. Denk aan rubberen tegels of een valmat. 

Veiligheidsnet

Springen op de trampoline: hoe leuk is dat? Veel gezinnen plaatsen een kleine óf grote trampoline in de tuin (het ligt er maar net aan hoeveel ruimte je hebt), zodat kinderen daar lekker hun energie op kwijt kunnen. Handig: een trampoline gaat jarenlang mee. Schaf een veiligheidsnet aan zodat dat jouw kinderen zorgeloos kunnen springen! 

Een kindvriendelijke tuin

Let op dat er geen giftige planten in je tuin groeien. Kleine kinderen zijn druk bezig met de wereld ontdekken, en proeven dan ook graag van álles wat ze tegenkomen. Tip: plaats sterke planten in de tuin. Laat delicate bloemen groeien op een plekje in de hoek óf op een hogere plek. Hierdoor voorkom je dat ze verwoest worden na een partijtje voetbal. 

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Afbeelding
Woontrend: hybride living Huis 25 jul, 13:37
Afbeelding
Deel de make-over van je huis! Huis 23 jul, 10:00
Afbeelding
De meest rustgevende kleuren voor de slaapkamer Huis 22 jul, 10:09
Afbeelding
Tips om te besparen op gas Duurzaam 21 jul, 11:00
Afbeelding
Inspiratie: de mooiste thuiswerkplek Huis 19 jul, 10:00
Afbeelding
Woontrend: optimisme & ontspanning Huis 18 jul, 10:00
Afbeelding
Zó blijft je huis koel in de hitte Huis 16 jul, 10:00
Afbeelding
De voor- en nadelen van een PVC-vloer Huis 15 jul, 10:00
Afbeelding
Afval verminderen: 5 handige tips Duurzaam 14 jul, 10:00
Afbeelding
Tips om bestekaanslag te verwijderen Accessoires 13 jul, 10:00
Afbeelding
De tuin in festivalsfeer: 5 tips Tuin 12 jul, 10:00
Afbeelding
Woontrend: blauwgroen marmer Accessoires 11 jul, 11:00
Afbeelding
De make-over van je huis op Rodi Wonen! Huis 9 jul, 10:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.