Zó creëer je meer schaduw in de tuin

Tuin
Een fijne schaduwplek is onmisbaar in je tuin!
Een fijne schaduwplek is onmisbaar in je tuin! (Foto: Adobe Stock)

Tijdens het warme zomerweer schijnt de zon volop. Om jezelf te beschermen tegen UV-straling is het belangrijk dat je een fijne schaduwplek hebt. Met déze simpele tips creëer je meer schaduw in de tuin!

1. Hoge planten en bomen zorgen voor schaduw in de tuin doordat ze in de zomer in bloei staan. Hiervoor is een middelgrote boom voldoende. Denk aan een fruitboom, bloesemboom, berkenboom of bolesdoorn. Ook planten zoals bamboe of een palm zorgen voor lekker wat schaduw. Ideaal!


2. Een snelle manier om schaduw te creëren in de tuin? Dat is de parasol. Je hoeft ‘m alleen een paar keer per dag te verplaatsen voor genoeg schaduw. Tip: kies een leuk exemplaar met een zomers printje. Hoe leuk is deze parasol van Westwing bijvoorbeeld?


3. Geef de tuin een mediterraans sfeertje met prachtige doeken in rijke kleuren. Of ga voor wit, ook mooi en lekker zomers. Span deze over lijnen en maak ze vast aan elke hoek. Hoeveel doeken je ophangt ligt aan de grootte van je tuin. Tip: laat ze een klein beetje los hangen. Daardoor wapperen ze bij een licht briesje, wat voor een zomers effect zorgt! 


4. Last but not least: ontdek de pergola (ofwel: overkapping)! Tip: laat deze begroeien met klimplanten om een romantisch én sfeervol plekje te creëren. 

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!