Tuintrend: tropische oase

Tuin
Je waant je in een mini-Marokko.
Je waant je in een mini-Marokko. (Foto: Pexels)

Bij Rodi Wonen delen we wekelijks de nieuwste trends binnen de woon- en lifestylewereld. Deze keer: breng de tropische oase naar je tuin! 

Deze zomer is de tropische oase trending. Jouw tuin mag schitteren in terratinten. Stoffen met nomadische patronen en tuinmeubels met organische vormen zijn daarbij onmisbaar. Je waant je in een mini-Marokko. De combinatie van patronen, kleuren en stoffen geeft een ultiem gevoel van rust. Perfect om even op adem te komen na een lange dag. Daarnaast prikkelen de kleurencombinaties je zintuigen. 

Shop the look

Met deze prachtige items creëer je in no-time je eigen tropische oase! 

Deze mooie vaas van New Routz heeft een doorleefd karakter door de ruwe afwerking van het hout. Combineer meerdere oude, doorleefde objecten en creëer een ware tentoonstelling in je eigen tuin. Leuk toch? Je shopt ‘m hier.


Duw de deuren van een weelderige tropische tuin open met het UBUD zonnescherm met gouden motieven. Word verliefd op zijn ecru katoenen stof met gouden patronen versierd met metalen hangers en pompons. De voet met goudgesneden delen geeft het geheel een exotische chique toets. Je maakt de sfeer compleet door de parsol te combineren met vloerkussens en gaddiposh matrassen. Je shopt ‘m hier.

Wil je een tropische sfeer geven aan jouw tuin, dan is deze olijfboom Olea een perfecte toevoeging. De hoogte ligt tussen de 170 cm - 200 cm en een stamomtrek van 30 - 40 cm bij levering. Deze olijfboom is gek op zon en de ideale standplaats is dan ook in de volle zon. Olijfbomen gaan over het algemeen erg lang mee en hebben niet veel verzorging nodig. Je shopt ‘m hier.

Dit mooie, tropische vloerkleed is machinaal geknoopt in Turkije zijn gecertificeerd volgens het OEKO-TEX® systeem. Deze certificering betekent dat het eindproduct vrij is van gevaarlijke chemicaliën. Je shopt ‘m hier

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!