Adembenemende lentetuin met bloembollen

Tuin
Of je nu houdt van tulpen of hyacinten: in het najaar creëer je de mooiste lentetuin.
Of je nu houdt van tulpen of hyacinten: in het najaar creëer je de mooiste lentetuin. (Foto: iBulb)

Het najaar is hét moment om bloembollen in de tuin te planten. Deze heerlijke herfstklus is een perfecte manier om een adembenemende voorjaarstuin te creëren.

Of je nu houdt van tulpen, narcissen, krokussen of hyacinten: in het najaar creëer je de mooiste lentetuin. Natuurlijke ‘wilde’ tuinen zijn op het moment helemaal hip. Bloembollen versterken deze natuurlijke sfeer door ze op ‘nonchalante’ wijze te planten. Dit doe je door verschillende bloembollensoorten te mixen en over de tuin uit te strooien. Op de plek waar bloembollen vallen, plant je ze. Het geeft een bonte kleurexplosie in het voorjaar. 


Beeld: iBulb

Voorjaarstuin met bloembollen

Houd je van regelmaat en rust in de tuin? Kies dan voor bloembollen in een kleur die past bij jouw kleurenpalet. Dit kan één soort bloembol zijn, zoals tulpen. Je kunt ook kiezen voor een variatie aan soorten, zoals tulpen, narcissen en hyacinten, maar wel in dezelfde kleur. Maak groepjes en plant ze op een herhalende manier in de border(s). Het zorgt voor een gestructureerd resultaat wat een indrukwekkende sfeer geeft je tuin. 


Beeld: iBulb

Kleurenparadijs in de tuin

Als je een waar kleurenparadijs in het voorjaar wilt, ga dan voor massa. Veel bloembollen betekent veel kleur en vrolijkheid. Maak de bloeiperiode zo lang mogelijk door de voorjaarsbloeiers af te wisselen met vroegbloeiers, zoals krokussen (januari/februari) en laatbloeiers, zoals sieruien (mei/juni). Het planten van bloembollen is eenvoudig met deze vuistregel: plant de bol twee keer zo diep als de bol hoog is, met de punt omhoog. Appeltje-eitje!


Beeld: iBulb


Beeld: iBulb

Wil je meer weten over bloembollen? Kijk dan op www.bloembol.org

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!