Dít zijn de mooiste tuintrends van 2023

Tuin
Ken je die fijne bohostijl? Het zorgt meteen voor vakantievibes.
Ken je die fijne bohostijl? Het zorgt meteen voor vakantievibes. (Foto: Adobe Stock)

De buitenruimte is steeds vaker een leefruimte, met meer stijl én mooie meubels. Niet zo gek, want een tuin, balkon of dakterras is de ideale plek om tot rust te komen. Ook zo’n zin om er een droomplek van te maken? Dít zijn de mooiste tuintrends van 2023! 

Tuintrend 1: natuurlijk groen 

Groen is een echte trend. Denk aan groene planten, heggen, siergrassen en bloemen. Ook tuinmeubels zijn er in verschillende groentinten, zoals saliegroen. De kleuren zijn perfect te combineren met grijs, beige en bruin. Daarmee heb je meteen het kleurenpalet van 2023 te pakken! Perfect als subtiele én rustige basis. 

Tuintrend 2: duurzaam 

Ook in de tuin is duurzaamheid een echte trend. Meubels voor buiten worden steeds vaker geproduceerd met hergebruikt of duurzaam verkregen hout. Dit herken je aan het FSC- of PEFC-keurmerk. Verschillende meubels en kussens worden gemaakt van gerecycled plastic: mooi én goed voor het milieu. Duurzame materialen die lekker lang meegaan zie je ook vaker terugkomen, zoals tuinmeubels met aluminium onderstellen of tuinlampen die branden op zonne-energie. Check ook deze kunststof vloerplank van Alterwood, in de stijlvolle uitvoering Limed Oak. Dankzij de natuurlijke houtnerf oogt het stijlvol. Het gaat ook lekker lang mee, zonder het onderhoud dat je met natuurlijk hout hebt. 


Beeld: Alterwood - buitenvloeren

Tuintrend 3: boho

Ken je die fijne bohostijl? Het zorgt meteen voor vakantievibes. Je creëert zo’n stijl met kleurrijke en natuurlijke materialen. Denk aan rotan meubels, sierkussens met patchwork, kleurrijke vloerkleden en stoffen parasols met franjes. Meubels gemaakt van rope vormen het ideale decor voor deze stijl. Dit is speciaal ontwikkeld voor buiten, brengt wat luxe aan het geheel én zit heerlijk. Ook superleuk om te doen: een tuinposter. Maar dan wel eentje met stijl. Bij Annet Weelink Design vind je prachtige exemplaren die ook goed passen bij de bohostijl. 

Tuintrend 4: binnen en buiten worden één 

Binnen en buiten worden één met zo’n mooie en fijne veranda of overkapping zoals je hier ziet van Jan de Boer Tuinhuizen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een veranda of een overkapping is ideaal, want ook met minder mooi weer kun je toch lekker buiten genieten. Zet buiten een vuurkorfje, buitenkachel of tafelhaardje neer voor wat extra warmte op kille dagen. Met een fijne bank, mooie plaids en gezellige verlichting kleed je de ruimte aan. Wauw!


Beeld: Jan de Boer Tuinhuizen

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg ons op Facebook!