Groene vingers? Dit zijn de 5 tuintrends van 2023!

Tuin
Wat zijn de tuintrends van 2023? Je leest het in dit artikel!
Wat zijn de tuintrends van 2023? Je leest het in dit artikel! (Foto: Ahmad TB - stock.adobe.com)

De tuintrends van 2023 omarmen de harmonie tussen functionaliteit én duurzaamheid. Houd je van tuinieren? In dit artikel leggen we uit wat dé tuintrends van 2023 zijn. Laat je inspireren!

De 5 beste tuintrends van 2023

Van de organische elegantie van ronde vormen tot de betoverende sfeer van de mediterrane stijl: ontdek hoe de tuin van 2023 een plek wordt om écht te genieten!

  1. Ronde en organische vormen
  2. Mediterraanse stijl naar Nederland
  3. Gebruik natuurlijke en duurzame elementen
  4. Maak gebruik van veel kleuren
  5. Maak je tuin praktisch om te leven genieten

1. Ronde vormen: organische en zachte uitstraling

De tuintrends van 2023 omarmen een harmonie tussen esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid. Ronde vormen zorgen voor een organische en zachte uitstraling. Denk aan gebogen paden, ronde plantenbakken en vloeiende lijnen in het tuinontwerp. Deze vormen creëren een gevoel van beweging en een natuurlijke flow in de buitenruimte.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Gebruik veel groen, natuur en ronde vormen! - Photographee.eu
Gebruik veel groen, organische en ronde vormen! (Foto: Photographee.eu)

2. Mediterraans: een vakantiegevoel in eigen tuin

Een andere trend die we zien is de mediterrane stijl. De warme en levendige sfeer van het Middellandse Zeegebied wordt vertaald naar de tuin met behulp van elementen zoals terracotta potten, kleurrijke tegels en mediterrane planten zoals lavendel, rozemarijn en olijfbomen. Deze stijl brengt het echte vakantiegevoel naar huis.


3. Natuurlijke en duurzame elementen

Duurzaamheid en natuurlijke elementen staan centraal. Tuinen worden in 2023 ontworpen met het oog op biodiversiteit en milieuvriendelijkheid. Denk aan het gebruik van inheemse planten, regenwatervoorzieningssystemen én het verminderen van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Het creëren van een natuurlijke habitat voor insecten en vogels is uiteraard ook belangrijk!

4. Veel kleuren: een levendige en energieke sfeer

Kleuren spelen een grote rol in de tuin van 2023. Heldere en levendige tinten worden gebruikt om een vrolijke en energieke sfeer te creëren. Kleurrijke bloemen, gekleurde accessoires en schilderachtige accenten zorgen voor een levendige en inspirerende buitenruimte.


5. Praktisch om te leven en genieten

Tot slot staat de tuin van 2023 garant voor praktisch leven en genieten. Tuinen worden ontworpen als verlengstukken van de leefruimte, met comfortabele zitgedeeltes, buitenkeukens en slimme opbergoplossingen. Het doel is om van de tuin een functionele en gezellige plek te maken waar je kunt ontspannen, samenkomen met vrienden en familie en genieten van het buitenleven. Veel tuinplezier!

Volg Rodi Wonen

Wil je wekelijks de nieuwste interieurtrends ontdekken? Ga naar de homepagina voor nog véél meer inspirerende artikelen en tips van interieurstylisten, en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!