Kleine voortuin inrichten: leuke tips en tricks

Tuin
Hoe benut je de ruimte van een kleine voortuin nou optimaal? Wij delen handige tips!
Hoe benut je de ruimte van een kleine voortuin nou optimaal? Wij delen handige tips! (Foto: Adobe Stock)

Hoe richt je een kleine voortuin zo leuk mogelijk in? Voortuinen horen zó bij het Nederlandse straatbeeld dat je ze bijna niet meer weg kunt denken! Zeker in grote steden zijn voortuinen wat kleiner. Daardoor verzinnen mensen de meest gekke én creatieve manieren om hun voortuinen in te richten. Maar hoe benut je de ruimte van een kleine voortuin nou optimaal? Wij delen handige tips!

Met slimme keuzes kun je de ruimte maximaliseren en er tegelijkertijd heel knus uit laten zien!

Kleine voortuin inrichten

Tip 1: plaats een verticale tuinwand in de voortuin, met zakken of hangers voor bloemen en planten. Dit maakt de tuin lekker groen, zonder dat het ruimte in beslag neemt! 

Tip 2: kies voor meubels die dienen als opbergruimte, zoals een bank met ingebouwde lades of een houten kist die fungeert als zitplaats en opbergplek. Twee-in-een, wel zo handig! 

Kleine voortuin inrichten tips

Tip 3: hang een decoratieve spiegel op om de illusie van ruimte te creëren. Het weerkaatst licht en groen, waardoor de voortuin groter lijkt.

Tip 4: ga voor kleurrijke kiezelpaden. Leg een kronkelig pad van gekleurde kiezels neer om een speels accent toe te voegen aan je voortuin! Dit geeft het geheel nét wat meer flair. 

Kleine voortuin inrichten ideeën

Tip 5: solarverlichting zorgt ‘s avonds voor een magische sfeer. Dit mag dan ook niet in een kleine voortuin ontbreken!

Tip 6: verdeel de ruimte in verschillende hoekjes, zoals een mediterrane hoek met kruiden en een Aziatische hoek met een kleine zen-tuin. Zo haal je de Japandi-sfeer van binnen naar buiten!

Kleine voortuin inrichten

Tip 7: upcycling is trending. Gebruik oude voorwerpen zoals kapotte potten, fietswielen of vintage koffers om jouw kleine voortuin mee in te richten.

Tip 8: een bloemenwand. Creëer een geurige tuinmuur met klimrozen, jasmijn of kamperfoelie voor een betoverende én heerlijk ruikend entree.

Volg ons op Instagram
Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!