Project Water Music leert kinderen in Wormer instrument bespelen

Algemeen
Sinds kort kunnen kinderen in Wormer een instrument leren bespelen en daarbij meteen al in een orkest spelen.
Sinds kort kunnen kinderen in Wormer een instrument leren bespelen en daarbij meteen al in een orkest spelen. (Foto: aangeleverd)

WORMER - Sinds kort kunnen kinderen in Wormer een instrument leren bespelen en daarbij meteen al in een orkest spelen. In project Water Music van de muziekschool Waterland, opleidingsorkest Ratjetoe en Ratatouille en koor de Wormer Spetters kan de jeugd kennismaken met muziek maken. 

“Een fantastische combinatie waardoor kinderen in de praktijk kunnen brengen bij het orkest of koor wat ze van hun docent geleerd hebben”, aldus moeder Meldrid waarvan sinds kort haar dochter op muziekles zit en bij het orkest Ratjetoe meedoet. 

Fijne sfeer

“Ze is heel enthousiast, voelde zich gelijk op haar gemak en heeft altijd zin om te gaan. Ik denk dat komt omdat ze met open armen werd ontvangen en helemaal niet het gevoel krijgt dat het moeilijk is om mee te spelen, iedereen kan muziek maken. Ze heeft gekozen voor klarinet en ze mocht gelijk een leen instrument mee naar huis. Ik ben verbaasd hoe snel ze het leert. Omdat ze na haar les direct mee kan spelen in het orkest, wordt het heel echt voor haar. Ik denk dat dat de magie is van Ratjetoe. Ook speelt jong en oud samen, wat een fijne sfeer. Ze vertelde laatst heel enthousiast dat iemand had getrakteerd voor zijn tachtigste verjaardag. Een plek waar jong en oud samen muziek maakt.”

Zit je op een basisschool in Wormerland en heb je ook zin om mee doen ? Kom dan langs op vrijdag tussen 15.30 en 17.00 (orkest) of op woensdag van 17.00 tot 18.00 uur (koor) in het gebouw van de Wormer Vendeliers aan de Knollendammerstraat 28. 

Meer informatie op de website www.muziekschoolwaterland.nl/watermusic-wormerland/