“Werken aan een sociaal en duurzaam Wormerland”

Algemeen
Door de fractie van de PvdA Wormerland is Tjeerd Pietersma, woonachtig in Zaanstad, voorgedragen als kandidaat wethouder..
Door de fractie van de PvdA Wormerland is Tjeerd Pietersma, woonachtig in Zaanstad, voorgedragen als kandidaat wethouder.. (Foto: )

WORMER - De PvdA Wormerland is samen met de VVD, de POV en het CDA in onderhandeling over een nieuw college voor Wormerland. De besprekingen lopen voorspoedig en een coalitieakkoord ligt binnen handbereik. In deze fase wordt nog gesproken over de verdeling van de portefeuilles. Ook worden de Burgemeester en de directeur van OVER-gemeenten nog in de gelegenheid gesteld om het concept coalitieakkoord te beoordelen, voordat dat concept definitief door de onderhandelaars wordt vastgesteld.

Het concept-coalitieakkoord zal vervolgens op 1 juni aan de leden van de PvdA worden voorgelegd. Wanneer alle partijen dat proces van ledenraadpleging hebben afgerond zal, na goedkeuring, het akkoord inclusief de wethouder benoeming aan de Gemeenteraad worden voorgelegd.

Door de fractie van de PvdA Wormerland is Tjeerd Pietersma, woonachtig in Zaanstad, voorgedragen als kandidaat wethouder. Met zijn 65 jaar heeft hij een lange staat van dienst onder meer als bestuurder bij de vakbeweging, vele bestuurlijke functies bij de Grafische Bedrijfsfondsen en een korte tijd als leidinggevende van de beleidsafdeling Werk en Inkomen van de Gemeente Zaanstad. De combinatie van bestuurlijke en leidinggevende ervaring en zijn 8 jaar Raadslidmaatschap voor de PvdA in de Gemeente Zaanstad waarin hij diverse nevenfuncties vervulde maken hem tot een prima kandidaat.

Kees-Jan Kindt heeft er als fractievoorzitter voor gekozen om leiding te blijven geven aan de fractie. Met zijn enthousiaste inzet is hij er in geslaagd om meer actieve leden bij de fractie te betrekken en die wil hij graag de komende jaren verder begeleiden.