Gemeentelijke oorkonde voor Foppe Ent

Algemeen
Burgemeester Judith Michel reikte woensdag 18 mei de gemeentelijke oorkonde met lepelaartje uit aan Foppe Ent.
Burgemeester Judith Michel reikte woensdag 18 mei de gemeentelijke oorkonde met lepelaartje uit aan Foppe Ent. (Foto: gemeente Wormerland Ronald Goedheer)

WORMER - Burgemeester Judith Michel reikte woensdag 18 mei de gemeentelijke oorkonde met lepelaartje uit aan Foppe Ent.

Burgemeester Michel: ‘We zijn Foppe Ent erkentelijk voor al zijn inzet voor de Wormerlandse samenleving. Op tal van onderwerpen en plaatsen heeft hij zich vrijwillig ingezet en daarom willen wij hem, namens al onze inwoners graag in het zonnetje zetten.’

Foppe Ent is al ruim 20 jaar vrijwilliger bij Ondernemersvereniging Aktief in de gemeente Wormerland. In eerste instantie organiseerde hij diverse activiteiten, zoals de jaarlijkse braderie, paasactiviteiten in het winkelcentrum, de kerstmarkt en de jaarlijkse eindejaarsactie. Later werd hij ook bestuurslid van deze vereniging. Daarnaast was hij bestuurslid van ondernemerskrant Aktief. Mede door zijn nauwe betrokkenheid en grote inzet is de krant enorm gegroeid en heeft deze een belangrijke rol gekregen in de Wormerlandse gemeenschap.

Hij zette zich met veel plezier in bij verschillende verenigingen, als vrijwilliger of voorzitter. Zo verzorgde Ent een aantal jaren het ophalen van oud papier bij voetbalvereniging WSV’30. En als voorzitter van Watersportvereniging Wormer organiseerde hij de opening van het vaarseizoen en andere gezellige sociale activiteiten zoals de tombola en bingo.

Vanaf 2013 is hij voorzitter van het comité Vrienden van Sinterklaas. Hij organiseert alles rond de jaarlijkse intocht in Wormerland, zoals de aanvraag van vergunningen, werven van sponsoren en zorgen voor de veiligheid rond het evenement. Dankzij hem genieten de kinderen van Wormerland elk jaar weer van een onvergetelijke Sinterklaasintocht.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda