Expositie seksuele diversiteit

Algemeen
Torenerf staat voor diversiteit.
Torenerf staat voor diversiteit. (Foto: aangeleverd)

WORMER - In Zorgcirkel Torenerf, Prins van Oranjestraat 1, worden van 3 tot en met 11 juni foto’s tentoongesteld over seksuele diversiteit. De foto’s zijn gemaakt door Hotshots, een amateur fotoclub van een aantal Zorgcirkel medewerkers. De toegang is gratis.

Zorgmanager Angelique Braakman: “Torenerf staat voor diversiteit: iedereen is bij ons welkom. We streven daarom ook naar sociale acceptatie van onder meer homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en transgenders. Zowel van cliënten en hun naasten als van medewerkers.” 

Ruim een jaar geleden ontving Torenerf de Roze Loper, hét certificaat voor woonzorg-, thuiszorg- en welzijnsinstellingen die aandacht besteden aan seksuele en gender diversiteit bij cliënten, bezoekers en zorgprofessionals.

Hoe werkt Torenerf aan sociale acceptatie van LHBTI? Torenerf organiseert met regelmaat activiteiten met een roze tintje: inloopochtenden, optredens, een voordracht of quiz én zoekt daarbij ook aansluiting bij andere initiatieven in de omgeving. Ook het faciliteren van ontmoeting en het uitdragen van het Roze Loper gedachtegoed zijn belangrijke onderdelen. Zowel medewerkers als vrijwilligers krijgen een training aangeboden over het respectvol omgaan met LHBTI’s.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda