v.l.n.r. Energiecoaches Martin de Jongh, Harold Halewijn, Stefan Letschert en Pablo Lino Calle Boulicaud. Klaas Wezel ontbreekt op deze foto.
v.l.n.r. Energiecoaches Martin de Jongh, Harold Halewijn, Stefan Letschert en Pablo Lino Calle Boulicaud. Klaas Wezel ontbreekt op deze foto. (Foto: gemeente Wormerland)

Energiecoaches aan de slag in Wormerland

Algemeen

WORMERLAND - Gemeente Wormerland heeft samen met WormerWonen inwoners van Wormerland opgeleid tot energiecoach. Zij gaan dorpsgenoten helpen met het omlaag brengen van hun energiekosten. Vrijdag 3 juni hebben de eerste vijf coaches hun training afgerond. 

Wethouder Halewijn verraste hen met een certificaat. De energiecoaches komen uit Wormerland. Als vrijwilliger willen ze graag iets bijdragen in hun eigen dorp. De coaches komen bij je langs met tips en adviezen over energiebesparing in je woning. Eventueel helpen zij met het aanbrengen van de producten uit de gratis energietoolbox die je krijgt bij een huisbezoek.

Martin de Jongh: ‘Ik ben sinds drie  jaar met pensioen. Voor die tijd werkte ik tien  jaar bij een woningcorporatie als vakspecialist installaties. In die functie was ik betrokken bij contacten met bewoners en verduurzamen van woningen. Die contacten vond ik altijd leuk. Dus ik zet me graag in als energiecoach.’

Pablo Lino Calle Boulicaud: ‘Ik ben zelf al een tijdje bezig om mijn woon- en werkruimte zo energiezuinig en toch aangenaam te maken. Dat bespaart kosten en is ook goed voor het milieu. Het lijkt mij leuk om buurtgenoten te helpen. En zo leer ik zelf ook meer over verduurzaming.’

Niet iedereen kan een beroep doen op de energiecoach. Gemeente Wormerland wil graag de mensen helpen die de kostenbesparing het hardst nodig hebben. Meer informatie is te vinden op www.wormerland.nl/ Zie ook www.duurzaambouwloket.nl

Afbeelding
Boerenverstand Partnerbijdrage 20 jul, 11:44
Afbeelding
Noord-Hollanders: deze zomer iets vaker een belletje of appje naar ouders of grootouders maakt verschil Oproep 18 jul, 17:41
Afbeelding
Met voormalig burgemeester Peter Tange de boot in door Wormer- en Jisperveld Uitgaan 18 jul, 12:10
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor Rolf van Wanrooij Algemeen 17 jul, 10:32
Afbeelding
Brand in leegstaand pand 112-nieuws 15 jul, 21:26
Afbeelding
Studiefinancieringtips voor de zomer Algemeen 14 jul, 11:41
Afbeelding
Veilig zwemwater in de buurt Algemeen 14 jul, 11:05
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op A7 112-nieuws 13 jul, 23:53
Afbeelding
Plastic in 80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens Algemeen 8 jul, 13:08
Afbeelding
Luchtkwaliteit in Noord-Holland wordt steeds beter Algemeen 7 jul, 10:03
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wormerland

Op Rodi Wormerland volg je het laatste nieuws uit Wormerland. Rodi Wormerland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wormerland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wormerland in je mailbox.