Daling WW in vrijwel elke sector

Algemeen
Veel mensen in Noord-Holland vonden onlangs weer werk in de horeca en catering.
Veel mensen in Noord-Holland vonden onlangs weer werk in de horeca en catering. (Foto: Pexels/Valerie Boltneva)

NOORD-HOLLAND - Daling WW in vrijwel elke sector De daling in het aantal WW-uitkeringen was de afgelopen maand in elk van de drie regio’s in Noordelijk Noord-Holland sterker dan landelijk. Waar in Nederland in juli 2,5% WW-uitkeringen minder werden verstrekt dan in juni, nam het aantal in Zaanstreek/Waterland met 2,8% af. Voor Zuid-Kennemerland en IJmond (-3,0%) en Noord-Holland Noord (-4,3%) was de daling nog groter. In de drie regio’s samen worden in juli 11.697 WW-uitkeringen verstrekt, 425 minder dan de maand ervoor.

In vergelijking met vorige maand nam in de drie regio’s samen het aantal uitkeringen in de horeca en catering naar verhouding het meeste af. In deze sector werden 11,7% minder WW-uitkeringen verstrekt. In absolute aantallen was de daling bij uitzendkrachten (-88) het grootst.

De tekst loopt door onder de kaart>>


Landkaart lopend WW juli 2022.

Onderwijs een uitzondering

In twee sectoren nam het aantal WW-uitkeringen toe. In het bank- en verzekeringswezen was deze, met 2,7% beperkt maar in het onderwijs was de toename met 15,5% wel aanzienlijk. Voor het onderwijs komt dit doordat aan het eind van het schooljaar tijdelijke contracten niet worden verlengd. De meeste docenten kunnen na de zomer wel weer aan het werk. De stijging is daarom elk jaar terug te zien en van tijdelijke aard. Voor beide sectoren geldt dat ten opzichte van een jaar geleden wel aanzienlijk minder WW-uitkeringen werden uitgekeerd, hoewel deze daling minder was dan gemiddeld. Dit laatste heeft als oorzaak dat beide sectoren relatief weinig zijn geraakt tijdens de corona crisis. Het aantal WW-uitkeringen is daarom ook minder toegenomen dan in andere sectoren zoals horeca, detailhandel en vervoer en logistiek. Daar nam tijdens de coronacrisis het aantal WW-uitkeringen veel verder toe.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda