Medailles voor K& V turnsters in Wormer

Sport
Van links naar rechts: turnsters Josie, Lindy, Malin, Rona en Sophie van K&V.
Van links naar rechts: turnsters Josie, Lindy, Malin, Rona en Sophie van K&V. (Foto: aangeleverd)

WORMER - De turnsters van CGV Kracht & Vlugheid veroverden dit weekend twee individuele en één teammedaille. In sporthal De Spatter in Wormer streden teams van het Rayon Zaanstreek-Waterland tegen elkaar.

Namens de 105-jaar oude vereniging K&V waren 22 turnsters afgevaardigd. Zij kwamen allemaal in actie op vier onderdelen: brug met ongelijke leggers, evenwichtsbalk, sprong en vrije oefening. 

Bij de middenbouw pupillen, in de leeftijd rond de tien  jaar, werd K&V turnster Rona den Dulk eerste. Teamgenoot Josie Habers sleepte de derde plaats in de wacht, terwijl het team tweede werd. K&V trainster Ilya den Dulk-Slingerland was trots op de verrichtingen van het team. “De druk was hoog, met al die mensen op de tribune. Dat zag je aan de geconcentreerde gezichten bij de meiden. Dat ze ondanks de zenuwen toch zo goed presteerden is extra knap,” aldus den Dulk-Slingerland.

Op de tweede dag van de wedstrijd waren er geen medailles voor K&V. Wel werd clubvrijwilliger en wedstrijdsecretaris Bob Zwaal (78) in het zonnetje voor zijn tomeloze inzet bij deze en voorgaande wedstrijden.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda