Din-rail montage, KwH meters en componenten

Algemeen
Een KWH-meter is een instrument dat de hoeveelheid energie meet die gedurende een bepaalde periode door de aangesloten belasting wordt verbruikt.
Een KWH-meter is een instrument dat de hoeveelheid energie meet die gedurende een bepaalde periode door de aangesloten belasting wordt verbruikt. (Foto: Aangeleverd)

Montage van din-rail, ook bekend als installatiemateriaal of bevestigingsmateriaal, is een belangrijk onderdeel bij de installatie van industriële apparatuur. Ze bieden ondersteuning tijdens en na de installatie door snelle en veilige bevestigingspunten mogelijk te maken op verschillende oppervlakken zoals paneelwanden, cellen, kaderprofielen enzovoort. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van andere bevestigingsoplossingen is dat het de installatietijd verkort en de veiligheidsnormen verbeterd. KWH-meters zijn essentiële onderdelen van elk elektrisch systeem, omdat ze meten hoeveel elektriciteit er wordt gebruikt. In dit artikel geven we een overzicht van wat KWH-meters zijn, de onderdelen en de voordelen van het gebruik ervan.

Wat is een KWH-meter?

Een KWH-meter is een instrument dat de hoeveelheid energie meet die gedurende een bepaalde periode door de aangesloten belasting wordt verbruikt. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt voor facturatiedoeleinden of voor het bewaken van energiegebruikspatronen. Een typische kWh-meter bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder: meetspoelen die stroommetingen registreren; transducers die elektrische signalen omzetten in digitale signalen; meet-IC’s (geïntegreerde schakelingen) die gegevens uit verschillende bronnen beheren; LCD-schermen die uitlezingen weergeven/afdrukken; connectoren die de communicatie tussen apparaten binnen de behuizing van de meter vergemakkelijken en ten slotte uitgangspennen die contactsluitingsimpulsen genereren voor extern gebruik, zoals het verzenden van tekstberichten met technische gegevens op aanvraagbasis.

De onderdelen

Sensoren - Deze detecteren veranderingen in elektrische stromen die door koperdraden in je huis of kantoorgebouw en zetten deze fluctuaties om in analoge signalen die door een processor kunnen worden geïnterpreteerd.

Transducers - Het proces omvat het omzetten van kleine hoeveelheden elektriciteit in enorme getallen, die uiteindelijk metrische eenheden worden. De metrische eenheden zijn vaak verantwoordelijk voor grote variaties in verschillende gebieden, afhankelijk van nationale wetten met betrekking tot normalisatie van verbruikspatronen.

Geïntegreerde schakelingen (IC’s) - Ook bekend als chipsets, die manipulatietaken en logische basisbewerkingen uitvoeren die nodig zijn om de gewenste functie te bereiken, maar voor alle processen zijn nauwkeurige timingberekeningen nodig.

Displays / Printers - Beide werken hand in hand om het perspectief van de gebruiker te volgen en tegelijkertijd een aantrekkelijk ontwerp te bieden met een vergrote vorm en ergonomie van de omgekeerde schakelaar tijdens de bouw.

Kortom, de belangrijkste voordelen verbonden aan het gebruiken van kwh-meters hebben betrekking op gemak, kostenbesparingen en nauwkeurigheid. Of je nu op zoek bent naar een kwh-meter of componenten, indien je vragen hebt raden we altijd aan om even contact op te nemen met de experts. Zo kom je immers niet voor vervelende verrassingen te staan. 

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.