Hulp bij geldzaken tijdens de ‘Week van het geld’

Algemeen
De gemeente Wormerland doet mee met de ‘Week van het geld’.
De gemeente Wormerland doet mee met de ‘Week van het geld’. (Stockfoto)

WORMERLAND - De gemeente Wormerland doet mee met de ‘Week van het geld’. Die wordt nog tot en met 31 maart gehouden. Voor de gemeente, de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD) en Humanitas Zaanstreek-Waterland een goed moment om inwoners van Wormerland te laten zien dat er allerlei mogelijkheden zijn om goed met geld om te gaan. 

Én dat er veel financiële regelingen zijn waardoor je voor andere zaken meer geld overhoudt. Voor mensen die krap bij kas zitten. Maar ook voor mensen die voldoende geld hebben en financieel orde op zaken willen stellen.

Zo is er een op vrijdag 31 maart een geldmarkt van 09.00 tot 12.00 uur op de markt zelf (bij de Vomar). Tussen 10.30 en 12.00 uur is wethouder Pietersma aanwezig bij de geldmarkt.

Voorkomen is beter dan genezen

Boodschappen en energie zijn de afgelopen tijd flink duurder geworden. Steeds meer huishoudens komen hierdoor in de knel. Gemeente Wormerland wil graag voorkomen dat mensen schulden krijgen. En in een zo vroeg mogelijk stadium signaleren of mensen schulden hebben. Dit voorkomt dat schulden onnodig oplopen. Met deze geldmarkt wil de gemeente, samen met de SMD en Humanitas, inwoners van Wormerland informeren over de manieren die er zijn om hen financieel te ondersteunen. Ook willen we mensen helpen met het op orde krijgen en houden van hun financiële zaken. Door de gesprekken krijgen we meer zicht op welke ondersteuning zij nodig hebben.

Week van het geld

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Het platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën. Partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties bundelen hun krachten om financiële fitheid in Nederland te bevorderen.