Bevrijdings-Bannetocht in Wormerland

Nieuws

REGIO - De vijf kernen van de gemeente Wormerland houden op Bevrijdingsdag, 5 mei, voor de negentiende keer de Bevrijdings-Bannetocht. Iedereen kan deelnemen aan deze fiets- en wandeltocht over 26 kilometer in Wormerland met het thema 'Bruggen en sluizen.'
Het 5 meicomité heeft het thema Bruggen en sluizen gekozen omdat dit actueel is binnen Wormerland. Bruggen en sluizen spelen een belangrijke rol in de gemeente en zorgen ervoor dat Wormerlanders zich zowel per boot als op de weg kunnen verplaatsen. Tijdens de route passeren de deelnemers tientallen bruggen, oude, nieuwe, groot en klein, maar alle zijn van groot belang. Bijvoorbeeld de Zaanbrug, waar de laatste tijd veel over gesproken wordt, zowel in Wormerland als Wormerveer. Van de sluizen zijn de Poelsluis, de Jispersluis en de Neckersluis de bekendste.
De Bannetocht voert deelnemers langs de mooiste plekjes van de gemeente Wormerland. De puzzel die zij onderweg kunnen invullen, is een extraatje voor onderweg, waar jong en oud veel plezier aan kunnen beleven. Misschien winnen mensen er nog wel een prijs mee als ze hem hebben ingevuld.
Deelnemers kunnen starten tussen 9.00 uur en 14.00 uur, wandelaars tot 11.00 uur. De Bevrijdings-Bannetocht is voor kinderen tot en met twaalf jaar gratis en kost anders 2,50 euro. De finishplaatsen sluiten om 17.00 uur. Belangstellenden kunnen starten vanaf en finishen in de vijf kernen:
   Wormer: IJsvereniging Nova Zembla, Dorpsstraat 214a
   Oostknollendam: Het Dorpshuis, Dorpstraat 95
   Spijkerboor: ’t Heerenhuis, Starnmeerdijk 21
   Wijdewormer/Neck: Het nieuwe Dorpshuis, Wijdewormerplein 3
   Jisp: Dorpshuis De Lepelaar
Meer informatie over de tocht is te vinden op de website: http://bannetocht5mei.webs.com.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda