Koninklijke Onderscheiding Mart van den Vlekkert

Nieuws

OOSTKNOLLENDAM - Burgemeester P. Tange heeft in de brandweerkazerne van Oostknollendam de Koninklijke Onderscheiding – Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt aan Mart van den Vlekkert.
Mart van den Vlekkert nam op 30 juni afscheid van de vrijwillige brandweer na 25 jaar vrijwilliger te zijn geweest van het korps van Wormerland. Sinds 1 januari is Mart na de regionalisatie lid van de Brandweer Zaanstreek-Waterland een onderdeel van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, post Oostknollendam.
Mart is een hele betrouwbare collega als hoofdbrandwacht en chauffeur. De Brandweer kon altijd op hem rekenen bij inzetten en bij wedstrijden. Daarnaast is hij ook jarenlang oefenleider geweest en zette hij zich in voor het geoefend houden van zijn collega's in Oostknollendam. Ook maakte Mart deel uit van de groep die naast het brandweerwerk opgeroepen kan worden voor een reanimatie.
Mart heeft binnen de brandweer de volgende diploma’s en certificaten gehaald: brandwacht, brandwacht 1e klasse, hoofdbrandwacht, oefenleider en reanimatie/AED