Zaandammer Tim Renders filmt met drone Zaanse landschappen

Nieuws
Het fabrieksgedeelte aan de Zaan bij zonsondergang door Tim Renders met een drone in beeld gebracht.
Het fabrieksgedeelte aan de Zaan bij zonsondergang door Tim Renders met een drone in beeld gebracht. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM – Het is nu nog een grote liefhebberij: filmen met een drone. Hij is immers net begonnen, zegt Tim Renders (22) bescheiden. Alles echt goed in beeld te brengen, dat vergt verdere oefening, zo vindt hij zelf. Maar wie de luchtbeelden van de Zaandammer bekijkt, zal onder de indruk zijn van de fraaie, sfeervol in beeld gebrachte vergezichten van de Zaanstreek. “Het fascinerende is dat je alles vanuit een ander perspectief ziet.”

Drie jaar geleden schafte Tim, schilder van beroep, een speelgoeddrone van een paar tientjes aan. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Eens proberen of het iets voor hem zou zijn. “Ik vond het heel erg leuk en dacht, misschien moet ik voor iets groter gaan.” Dat resulteerde in een uiterst professioneel exemplaar, compleet met camera en scherm waarop hij beneden kan zien wat de camera boven vastlegt.

Favoriete momenten

“Ik ga meestal in het weekeinde op pad om te filmen. Soms met vrienden, meestal alleen. Dat kan in heel Nederland zijn. Ik zoek op Google Maps naar interessante objecten, meestal iets monumentaals zoals een kasteel of een mooie molen en de meest geschikte tijd om die vast te leggen. Zonsopkomst en zonsondergang zijn mijn meest favoriete momenten. Vooral rond het begin van de zomer heb je dan heel fraaie luchten.”

Uitdaging

Ook in de buurt filmt Tim. Zoals in Wormer, waar hij zowel bebouwing als groen heeft vastgelegd. “Het fabrieksgedeelte van Wormer bij zonsondergang, dat is prachtig. Ook de bootjes die je vanuit de hoogte op het brede water ziet, heeft wel wat. Maar ik heb bijvoorbeeld ook de Zaanse Schans in beeld gebracht.”

De uitdaging tijdens het filmen is opletten dat het vliegen met de drone veilig gebeurt. “Je moet altijd goed rekening houden met mensen die om je heen staan.” Tegelijkertijd zijn omstanders die Tim bezig zien, vaak heel geïnteresseerd in het filmen en besturen van de drone. “Mensen reageren altijd positief en voorbijgangers willen graag meekijken op het scherm. Het is voor de meeste mensen gewoon een fascinerend object.”

YouTubekanaal

Tim heeft een eigen YouTubekanaal waarop de films te zien zijn. Kijk hiervoor op: https://www.youtube.com/@Timmeh/videos Hij is ook bereikbaar via Instagram en Facebook.

Tim Renders.

Lees nu de laatste editie van het lokale Nieuwsblad.

Agenda