Gemeente Wormerland schenkt Voedselbank Zaanstreek 5.000 euro

Nieuws
v.l.n.r Wilma Vloon (Voedselbank), wethouder Tjeerd Pietersma en Hans Brinkhuis (Voedselbank).
v.l.n.r Wilma Vloon (Voedselbank), wethouder Tjeerd Pietersma en Hans Brinkhuis (Voedselbank). (Foto: aangeleverd)

WORMERLAND - Wethouder Tjeerd Pietersma heeft op 23 mei aan de Voedselbank Zaanstreek, namens de gemeente Wormerland, een cheque van 5.000 euro overhandigdi.

‘Het is fantastisch om te zien dat de honderdzeventig vrijwilligers Voedselbank Zaanstreek runnen als een goedlopend bedrijf, om anderen te helpen. Deze toewijding verdient respect en vandaag een schenking’, aldus wethouder Pietersma.

Hulp in tijden van tegenslag

“Het liefst word je nooit ziek en hoef je nooit naar een ziekenhuis. Het liefst heb je voldoende geld om goed te kunnen leven. Maar het kan soms tegenzitten. En dan heb je ineens te weinig geld voor de boodschappen. Misschien ben je je partner verloren, heb je geen werk meer of je hebt schulden doordat je verkeerde keuzes hebt gemaakt. Je kunt dan een beroep doen op de voedselbank”, laat de gemeente weten. 

 Hans Brinkhuis, voorzitter van de Voedselbank Zaanstreek: ‘We zijn dankbaar voor iedereen die aan de voedselbank doneert; inwoners en bedrijven. En we vinden het fijn om te merken dat ook een gemeente met ons schouder aan schouder gaat staan. We ontwikkelen ons nog steeds. Zo helpen mensen ons enorm door online boodschappen te doneren via onze webshop. Daar zijn we dankbaar voor!’ 

Je kunt de voedselbank steunen door eenmalig te doneren: NL46 INGB 0000 0151 00 t.n.v. Stichting Voedselbank Zaanstreek, Vriend te worden van Voedselbank Zaanstreek, door een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage over te maken. Je kunt je aanmelden via https://voedselbankzaanstreek.nl/donaties/ Of voedsel te doneren: https://voedselbankzaanstreek.nl/steun-ons/ dan wel online boodschappen te doneren via de webshop van de voedselbank  https://voedselbankzaanstreek.nl/winkel/

Lees nu de laatste editie van het lokale Nieuwsblad.

Agenda