Polaroidframe langs Kerkepad in Wormer als protest

Nieuws
De vriendelijke protestgroep ‘Vrienden van het Kerkepad’ met vlnr: Sylvia van Essen, Margo Planthof, Emma Fischer, Ina Pronk, Truus Thomassen, Anneke Wams rondom het Polaroidframe.
De vriendelijke protestgroep ‘Vrienden van het Kerkepad’ met vlnr: Sylvia van Essen, Margo Planthof, Emma Fischer, Ina Pronk, Truus Thomassen, Anneke Wams rondom het Polaroidframe. (Foto: aangeleverd)

WORMER - Onlangs heeft ‘Vrienden van het Kerkepad’ een Polaroidframe bevestigd aan het hek van ijsbaan Nova Zembla aan het Kerkepad in Wormer. Doel van deze hotspot is om voorbijgangers bewust te laten kijken naar de waarde van dit stukje polderlandschap dat de bevolking van Wormer ‘in de achtertuin’ heeft.

“De gemeenteraad van Wormerland is namelijk voornemens om de beleving van dit ‘ommetje’ teniet te doen door op het terrein van de ijsbaan een nieuw tenniscomplex te realiseren. De inspraak van de bevolking is een farce terwijl er meer dan 1.400 mensen een petitie tegen dit plan ondertekenden en onlangs, op 6 oktober, ruim 200 mensen meeliepen in een spontaan georganiseerd ‘Stilteprotest’ op het Kerkepad”, aldus de Vrienden van het Kerkepad.

Dreiging

Sylvia van Essen, één van de ‘Vrienden’: ,,Het lijkt zo vanzelfsprekend dat wij als inwoners van Wormer hier een ommetje kunnen wandelen. Dat is het niet. Het zien van de horizon en de wolkenluchten, het voelen van de wind door je haren, het even je hoofd leegmaken. Het dreigt te verdwijnen. Het pad staat inderdaad nog steeds ingetekend, maar dan wandel je langs de tennis- en padelbanen aan de ene kant en een woonwijk en WSV’30 aan de andere zijde.’’

Ze vervolgd: ,,En dat terwijl het hier bijna een file van mensen was in coronatijd. Dichterbij de polder, de gemeente is maar wat trots op haar ligging, kom je niet vanuit het dorp. Dat moet de gemeenteraad zich realiseren bij de besluitvorming. Zij zijn verantwoordelijk als dit verdwijnt. Ik ben niet tegen om het tegen zijn, er ligt een goed alternatief plan mét woningbouw dat het verdient nader uitgewerkt te worden.’’

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda