Genootschapsdag Historisch Genootschap Wormer met presentatie boek oud-burgemeester Peter Tange

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

WORMER - Het Historisch Genootschap Wormer houdt op 2 december haar jaarlijkse Genootschapsdag in de Stoomhal, Pakhuispein 44. Naast het traditioneel verschijnen van het jaarboek wordt ook het boek ‘Het koffertje van de burgemeester’ gepresenteerd.

Aansprekende verhalen in ‘Het koffertje van de burgemeester’ 

Dit boek is op initiatief van het Historisch Genootschap Wormer tot stand gekomen en bevat de verhalen over de geschiedenis van Wormerland en de Zaanstreek zoals deze door Peter Tange, oud-burgemeester van Wormerland, worden verteld tijdens zijn vaartochten door het Wormer- en Jisperveld.

Sinds zijn pensionering is Peter Tange onder meer gids bij de vaartochten van de Poelboerderij in Wormer en brengt daarbij aan de hand van een eigengemaakt koffertje verhalen over de geschiedenis van de streek. Deze verhalen zijn opgeschreven door Hans Kuyper met als resultaat een mooi kleurrijk boek met aansprekende verhalen en veel foto’s. Tijdens de Genootschapsdag wordt het eerste exemplaar uitgereikt.

Dit boek wordt uitgegeven door het Historisch Genootschap Wormer in samenwerking met Uitgeverij Noord-Holland te Wormer. Alleen tijdens de Genootschapsdag is het boek voor € 9,95 te koop. Daarna ligt het in boekhandel voor € 14,95.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda