Wethouder Jeroen Schalkwijk: ‘In één flyer samenbrengen vijf routes is langgekoesterde wens’

Nieuws
Bij de presentatie in De Poelboerderij (aanrader om daar eens binnen te stappen), was bij het gezelschap het enthousiasme voor de veelzijdigheid van het gebied tastbaar. v.l.n.r. Ismay Mars, communicatiemedewerkster WormerWonen, Anneke Wijdogen-Vis, directeur Marketing Zaanstreek en Jeroen Schalkwijk, wethouder Wormerland.
Bij de presentatie in De Poelboerderij (aanrader om daar eens binnen te stappen), was bij het gezelschap het enthousiasme voor de veelzijdigheid van het gebied tastbaar. v.l.n.r. Ismay Mars, communicatiemedewerkster WormerWonen, Anneke Wijdogen-Vis, directeur Marketing Zaanstreek en Jeroen Schalkwijk, wethouder Wormerland. (Foto: Dirk Karten)

WORMERLAND – De liefde voor de natuur en cultuur van Wormerland is tastbaar als je met wethouder Jeroen Schalkwijk van de gemeente Wormerland een stukje over de wandelroute vanaf De Poelboerderij loopt. Hij vertelt honderduit over hoe het landschap is gevormd, dat hij ooit op De Poel achter Amsterdamse stropers aan ging die de fuiken van beroepsvisser leegroofden en vernielden. Tot en met wie er waar woont op de ‘goudkust’. Er is ook veel te zien en beleven als je in Wormerland wandelt, fietst of met de kano op pad gaat. In samenspel met gemeente Wormerland en WormerWonen heeft de stichting Marketing Zaanstreek nu vijf routes op interactieve gebundeld en in een handzame ‘Ontdekt Wormerland’-flyer uitgebracht.

Bundeling vijf mooiste wandel-, fiets- en kanoroutes door Wormerland nu in één ‘interactieve’ flyer

Afgelopen maandag werd het eerste exemplaar aan de wethouder overhandigd. “Het in één flyer samenbrengen van de vijf routes is een langgekoesterde wens”, aldus Jeroen Schalkwijk. “Het is een mooie uitnodiging om ons mooie Wormerland te voet, op de fiets of op het water te verkennen.”


De flyer met de wandelroutes en kanoroute is op handzaam formaat gemaakt. Via de QR-code kun je ze interactief meemaken.  

Digitaliseren

Marketing Zaanstreek heeft niet zomaar vijf – bestaande – routes in één flyer samengebracht. “Anderhalf jaar geleden is het idee ontstaan de wandelroute door Wormer, de wandelroute Laarzenpad, de Molenroute, de Monumentale route en de Kanoroute te bundelen. Door de routes te digitaliseren en op www.zaans.nl te zetten, kun je nu op eigentijdse manier de rijke cultuur en natuur van Wormerland verkennen”, licht Anneke Wijdogen-Vis, directeur Marketing Zaanstreek, toe.

Handig formaat flyer

De vijf routes zijn op handig briefkaartformaat bij elkaar gezet op de flyer. De beschrijving is beknopt, maar het is de bedoeling ze via QR-codes te volgen. Wie de code scant, komt op de website van zaans.nl en ziet een ‘klikbare’ beschrijving van wat je onderweg tegenkomt aan iconische gebouwen en mooiste plekjes. Ook bestaat de mogelijkheid de route te downloaden als pdf. Daarop zie je nog meer informatie. Zoals hoe lang de route is, openingstijden en veel meer wetenwaardigheden.

Slimme onlinekoppeling

Door slimme koppelingen met onder meer met Google Maps en websites van organisaties en bedrijven die je tegenkomt, ontstaat er een speelse en actieve wandeling.


Anneke Wijdogen-Vis en Jeroen Schalkwijk liepen bij de presentatie van de flyer een stukje van de route rond De Poelboerderij en genoten van het schitterende polderlandschap.  

‘WormerWonen wil meer zijn dan wooncoörporatie’

Opvallend is dat de Monumentale route en de Kanoroute ooit zijn bedacht door WormerWonen. Hoe komt een wooncoöporatie erbij dit soort zaken te bedenken? Ismay Mars, communicatiemedewerkster: “Simpel, we willen meer zijn dan alleen een sociaal betrokken woningcorporatie en onze huurders graag kennis laten maken hoe mooi Wormerland is.”

Zo brengt de Monumentale route je langs de unieke mix van 29 (!) monumenten en door het prachtige landschap. Met de kano kun je tussen de honderden (w)eilanders varen en genieten van de vele weidevogels.

Gratis flyer

De flyer is gratis verkrijgbaar bij onder meer De Poelboerderij, B&B’s in Wormerland, de Beschuitstoren en het Valerius Boutique Hotel. En digitaal op www.zaans.nl Wie meer wil ontdekken over recreëren in Wormerland doet er goed aan www.bezoekwormerland.nl te bezoeken.

De flyer met de wandelroutes en kanoroute is op handzaam formaat gemaakt.
Anneke Wijdogen-Vis en Jeroen Schalkwijk liepen bij de presentatie van de flyer een stukje van de route rond De Poelboerderij en genoten van het schitterende polderlandschap.