Afbeelding
(Foto: aangeleverd)
column

MOVIESTARS

Partnerbijdrage

Afgelopen weken ging de langverwachte documentaire over het leven van Rico Verhoeven in première, met de toepasselijke titel: “Rico: Dream Big”. De documentaire, die is te zien op Prime Video, geeft een goede en open inkijk in het leven van ‘onze’ wereldkampioen kickboksen en de uitdagingen die deze zelf-bereikte status met zich brengen. 

Interessant is vooral ook om te zien dat Rico inmiddels hard aan de weg timmert om in de Verenigde Staten een filmcarrière op te bouwen, waarbij hij samenwerkt en traint met aansprekende namen uit Hollywood, zoals acteur Mark Wahlberg. Ook komt de film ‘Black Lotus’ aan bod, het voorlopige hoogtepunt van zijn prille filmcarrière. Een spectaculaire actiefilm, waarin hij één van de hoofdrollen vervult en die waarschijnlijk nog dit jaar zal worden uitgebracht.

Ondanks deze uitdagingen en de daarmee gepaard gaande aandacht blijft Rico met beide benen op de grond staan. En ik kan dit uit eigen ervaring zeggen en beamen, want Rico en zijn management kan ik inmiddels al langere tijd tot mijn vaste clientèle rekenen. Ik adviseer hen onder meer bij het onderhandelen voor- en aangaan van contracten en zakelijke samenwerkingen, want zoals gezegd heeft Rico veel meer ‘in zijn mars’ dan alleen maar kickboksen. En net als in de boksring gaat het er dan soms ‘hard’ en ‘strak’ aan toe. Logisch, want ook op zakelijk vlak wil Rico altijd het beste resultaat bereiken. En ik draag daaraan graag mijn steentje bij.

In het zakenleven wordt vaak gezegd: “je krijgt de klanten die je verdient”. Indachtig dit gegeven vroeg iemand mij laatst of het vanwege de samenwerking met Rico was, dat men mij de bijnaam ‘de Pitbull’ heeft gegeven. Deze opmerking bracht bij mij een glimlach teweeg, want het klopt dat meerdere van mijn cliënten mij ‘complimenterend’ deze bijnaam hebben gegeven. Maar verder heeft dat niets van doen met ‘the King of Kickboxing’, want reeds lang voordat ik mijn eerste dossier voor hem aanlegde werd ik bij gelegenheid al als zodanig door mijn cliënten benoemd. Ongetwijfeld ingegeven door mijn stijl van advocatuur bedrijven: hard, zakelijk en met een instelling van: “als ik eenmaal vastheb, laat ik niet meer los”. Advocatuur op het scherp van de snede.

Overigens ben ik ook in mijn privéleven een ‘hondenman’, zij het dat huize Hoekstra door een geheel ander slag honden wordt bevolkt. Mijn vrouw en ik hebben maar liefst negen Chihuahua’s. En geloof me, daar hebben wij de handen vol aan.

Nu zult u zich ongetwijfeld afvragen: “negen Chihuahua’s, is dat niet een beetje veel”? Nou, dat valt wel mee, hoor. Ze zijn vooral erg gezellig en wij vervelen ons natuurlijk nooit. Chihuahua’s zijn bovendien échte karakterhondjes. Hoe het zo (vér) gekomen is? Mijn vrouw en ik hebben allebei een groot hart voor dieren en door de jaren heen hebben wij steeds meer honden om ons heen verzameld. Overigens is het daarbij niet gebleven, een aantal jaren geleden hebben wij ook een drietal katten vanuit Cyprus naar Nederland laten komen die we daar hadden gered langs de kant van de snelweg.

Op gestage wijze is onze hondenpopulatie dus in al die jaren gegroeid. Wij gaan inmiddels als één grote roedel door het leven, met als jaarlijks hoogtepunt de zomervakantie naar ons vakantiehuis in Spanje. Ieder jaar weer is deze reis de ‘reis van ons leven’, een regelrechte ‘volksverhuizing’, waarbij de grote auto van mijn vrouw wordt omgetoverd tot een rijdend dierenasiel. En geloof het of niet, iedere keer weer verloopt de reis vlekkeloos. Zelfs de hotelovernachting na reisdag één, in het Franse Clermont Ferrand, wordt telkens weer geruisloos doorlopen. En eenmaal in Spanje aangekomen is het aan één stuk door (ook voor de honden): genieten, genieten, genieten. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat Chihuahua’s van origine uit Mexico komen, het zijn échte zonaanbidders. Vooral onze kleinste, Rico (inderdaad, vernoemd naar de King of Kickboxing, zie de foto-inzet), krijgt er nooit genoeg van.

Ondanks deze beestachtig mooie en fijne vakantie in Spanje is het uiteraard ook heerlijk om af en toe zonder de meute op vakantie te gaan. In dat geval past een zeer ervaren hondenoppas samen met haar man op ons huis en op de hondjes. Met foto’s en video’s worden wij dan tussentijds op de hoogte gehouden van het wel en wee van de ‘kudde’. En als wij dan na enkele weken weer terugkeren op het ‘nest’ en ik vervolgens lekker uitgerust op de bank ‘plof’, dan weten ze niet hoe snel ze weer hun posities naast mij moeten innemen. Alsof we niet weggeweest zijn.

“De Pitbull en de negen Chihuahua’s”, het zou zomaar de titel van de nieuwste Disneyfilm kunnen zijn….

Evert Hoekstra

Advocaat/Partner

CKH Advocaten

Afbeelding
Herdenkingsmonument voor Torenerf Algemeen 17 jun, 09:54
Afbeelding
Energiecoaches aan de slag in Wormerland Algemeen 17 jun, 09:52
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Campagne Brandweer Nederland: ‘Check, koop, plak rookmelders in huis!’ Algemeen 16 jun, 13:56
Afbeelding
WW-daling extra sterk door seizoensinvloeden Algemeen 16 jun, 13:34
Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Afbeelding
Gemeente Wormerland heeft nieuw college Politiek 14 jun, 19:25
Afbeelding
‘Als je lichaam er goed uitziet, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost’ Zorg 14 jun, 17:00
Afbeelding
Brand bij ADM in Wormer 112-nieuws 13 jun, 16:10
Afbeelding
Burendag 2022: ‘Buurtgenoten hebben behoefte aan verbinding na twee jaar corona’ Algemeen 13 jun, 15:29
Afbeelding
ANWB start fietsinzamelingsacties in Noord-Holland Algemeen 10 jun, 14:16
Afbeelding
Nieuwe natuurspeelplaats aan Sternstraat in Wormer op Buiten speeldag geopend Algemeen 9 jun, 11:00
Afbeelding
Subsidieverordening Landbouwportaal Noord-Holland open Algemeen 7 jun, 11:13
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wormerland

Op Rodi Wormerland volg je het laatste nieuws uit Wormerland. Rodi Wormerland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wormerland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wormerland in je mailbox.