In één jaar naar de studie van je dromen

Partnerbijdrage
Even tijd voor een pauze.
Even tijd voor een pauze. (Foto: Richard Sterkenburg;Bureau Coen)

REGIO - Je wilt de studie van je dromen gaan volgen, maar je mist nog het juiste diploma. Heb je een havo- of vwo-diploma nodig? Of voor één of meer vakken deelcertificaten? Bij vavo (havo, vwo) van het Regio College kan het. 

Je kiest het vakkenpakket op maat uit dat jij nodig hebt om door te kunnen. Ieder vak kun je ook los volgen. En heb je bepaalde vakken al op de middelbare school behaald? Die hoef je dan niet over te doen. Natuurlijk is er een ruime keuze aan vakken waaruit je kunt kiezen, misschien is het vak ‘filosofie’ of ‘natuur, leven en technologie’ wel wat voor jou?

Het prettige van vavo bij het Regio College is het kleinschalige en persoonlijke onderwijs. We kunnen rekening houden met jouw persoonlijke omstandigheden. Je kunt bijvoorbeeld in één jaar je gewenste diploma halen, bijvoorbeeld na vmbo-tl je havodiploma, of na havo je vwo-diploma. Maar misschien heb je meer tijd nodig? Dat kan ook.

Vavo is minder schools dan wat je gewend was. Daardoor leer je zelfstandiger werken. Dat kan soms een uitdaging zijn, maar zo ben je goed voorbereid op je vervolgstudie.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kom dan naar de infoavond op 10 juli. Wij helpen je graag met je keuze. Kijk op www.regiocollege.nl/vavo

Alisha: “Ik had een havodiploma en wilde naar de universiteit. Nu heb ik mijn vwo-diploma in één jaar gehaald en kan ik starten met mijn studie!”