Wisseling van de wacht bij Zaannotarissen

Partnerbijdrage
Na een dienstverband van 37 jaar gaat notaris Vincent Bos (rechts) met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Volkan Dogan.
Na een dienstverband van 37 jaar gaat notaris Vincent Bos (rechts) met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Volkan Dogan. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Bij Zaannotarissen vindt een wisseling van de wacht plaats. Na een dienstverband van 37 jaar gaat notaris Vincent Bos (65) op 30 juni met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Volkan Dogan (33), sinds 2016 kandidaat-notaris bij Zaannotarissen. 

Vincent Bos studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Gaandeweg de studie ontdekte hij dat hij privaatrecht leuk vond. In 1986 begon hij bij Zaannotarissen. “Ik vind het ontmoeten van mensen het interessante van het vak van notaris. Iedereen heeft zijn eigen problemen. Je helpt om die problemen in juridische zin op te lossen.”

Volkan Dogan, geboren en getogen in Twente, volgde de aanbeveling van een vriendin en ging rechten studeren aan de Rijksuniversiteit in Groningen. ‘Dit past bij mij,’ dacht Volkan toen hij met zijn ouders mee ging naar een notaris voor een hypotheek. In 2016 verbond hij zich aan Zaannotarissen. Hij voelt zich thuis in de Zaanstreek. “Ik hou van de nuchterheid van de mensen hier die sterk overeenkomt met die van de Twentenaren”, zegt hij.

Van nature heeft Volkan een sterk rechtvaardigheidsgevoel. “Daarom past dit werk bij mij. Ik vind het belangrijk om op een bescheiden en betrouwbare wijze iets te betekenen voor mensen. En zo als notariskantoor van betekenis te zijn in de maatschappij.” Tijdens een afscheidsbijeenkomst in de Vermaning in Wormerveer op 30 juni introduceert Vincent Bos officieel zijn opvolger. In juli legt Volkan Dogan de notariële eed af. 

Zaannotarissen is een allround notariaat dat gespecialiseerd is in familie- en personenrecht, ondernemingsrecht en registergoederen. Er werken 2 notarissen, een toegevoegd notaris, vijf kandidaat-notarissen, drie notariële juristen en 27 medewerkers voor ondersteunende diensten. Zaannotarissen heeft kantoren in Zaandam, Wormerveer en Assendelft. Zie ook www.zaannotarissen.nl