POV, VVD, PvdA en CDA vormen nieuwe coalitie Wormerland

Politiek
POV, VVD, PvdA en CDA sluiten coalitieakkoord Wormerland 2022-2026. v.l.n.r. Rolf van Wanrooij (VVD), Maarten Haalboom (POV), Jeroen Schalkwijk (CDA). Kees-Jan Kindt (PvdA).
POV, VVD, PvdA en CDA sluiten coalitieakkoord Wormerland 2022-2026. v.l.n.r. Rolf van Wanrooij (VVD), Maarten Haalboom (POV), Jeroen Schalkwijk (CDA). Kees-Jan Kindt (PvdA). (Foto: aangeleverd)

WORMERLAND - De Wormerlandse lokale partijen POV, VVD, PvdA en CDA hebben hun onderhandelingen met succes afgerond. Er komt een nieuwe coalitie van vier partijen. Elke partij draagt een wethouder voor: Rick Ossendorp (POV), Rolf van Wanrooij (VVD), Tjeerd Pietersma (PvdA) en Jeroen Schalkwijk (CDA). Na goedkeuring van de raad, vormen zij het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Wormerland voor de bestuursperiode 2022-2026. De gemeenteraad benoemt hen op maandag 13 juni.

De onderhandelingen zijn harmonieus verlopen. Het resultaat is een concept coalitieakkoord ‘Voor en met elkaar in zelfstandig Wormerland’ met een bijbehorende globale portefeuilleverdeling en een voorstel tot benoeming van wethouders. 

Het coalitieakkoord is op donderdag 2 juni gesloten. Maandag 13 juni tijdens de raadsvergadering wordt het toegelicht en besproken. Als de raad instemt met het coalitieakkoord kunnen de wethouders worden benoemd en beëdigd. Hun eerste werkdag is dan dinsdag 14 juni.