Het nieuwe college van Wormerland met burgemeester Judith Michel.
Het nieuwe college van Wormerland met burgemeester Judith Michel. (Foto: Gemeente Wormerland)

Gemeente Wormerland heeft nieuw college

Politiek

WORMERLAND - Maandagavond 13 juni zijn de nieuwe wethouders van Wormerland benoemd en beëdigd. Dit gebeurde tijdens een speciale raadsvergadering in het gemeentehuis in Wormer. 

Burgemeester Michel: “Het is een bijzondere avond. We zijn weer compleet. Dit zijn de mensen waar we de komende vier jaar Wormerland mee gaan besturen.” De beëdigde wethouders zijn Rick Ossendorp (POV), Rolf van Wanrooij (VVD), Tjeerd Pietersma (PvdA) en Jeroen Schalkwijk (CDA). Vanaf vandaag gaan zij aan de slag met de uitvoering van het coalitieakkoord. De komende maanden werken zij met de ambtelijke dienst een collegeprogramma uit dat in september/oktober 2022 wordt vastgesteld.

De oppositiepartijen GroenLinks en D66 kregen tijdens de vergadering ruimte om te reageren op het concept coalitieakkoord. De reacties waren constructief en positief kritisch. Alle partijen leggen de nadruk op samenwerken en kijken uit naar het collegeprogramma. Met de benoeming van de wethouders vielen twee plaatsen open. Deze plaatsen zijn ingenomen door Fred Sanders (VVD) en Melvin Bruijn (CDA). Hiermee is de raad weer compleet.

Onderverdeling portefeuilles op hoofdlijnen

De burgemeester behoudt de portefeuilles bestuur, openbare orde en veiligheid, handhaving en anti-discriminatie en diversiteit. Wethouder Ossendorp gaat zich bezighouden met jeugd, sport, afval, duurzaamheid en burgerparticipatie. Wethouder Van Wanrooij is verantwoordelijk voor bouwen en wonen, natuur en landschap, verkeer en vervoer, ruimtelijke ordening en regionale energiestrategie. Wethouder Pietersma gaat aan de slag met de Wmo, het armoedebeleid, de participatiewet en economie. En wethouder Schalkwijk blijft zich inzetten voor o.a. financiën, milieu, toerisme en recreatie, vluchtelingen en statushouders en projecten zoals de Zaanoever, de Zaandriehoek en de Bartelsluis.

Het coalitieakkoord is te vinden op de website van gemeente Wormerland.

Afbeelding
Boerenverstand Partnerbijdrage 20 jul, 11:44
Afbeelding
Noord-Hollanders: deze zomer iets vaker een belletje of appje naar ouders of grootouders maakt verschil Oproep 18 jul, 17:41
Afbeelding
Met voormalig burgemeester Peter Tange de boot in door Wormer- en Jisperveld Uitgaan 18 jul, 12:10
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor Rolf van Wanrooij Algemeen 17 jul, 10:32
Afbeelding
Brand in leegstaand pand 112-nieuws 15 jul, 21:26
Afbeelding
Studiefinancieringtips voor de zomer Algemeen 14 jul, 11:41
Afbeelding
Veilig zwemwater in de buurt Algemeen 14 jul, 11:05
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op A7 112-nieuws 13 jul, 23:53
Afbeelding
Plastic in 80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens Algemeen 8 jul, 13:08
Afbeelding
Luchtkwaliteit in Noord-Holland wordt steeds beter Algemeen 7 jul, 10:03
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wormerland

Op Rodi Wormerland volg je het laatste nieuws uit Wormerland. Rodi Wormerland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wormerland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wormerland in je mailbox.